Τούρκοι σωματοφύλακες οπλοφορούν στην Θράκη

Gazzetta team
Τούρκοι σωματοφύλακες οπλοφορούν στην Θράκη
Όπως κατήγγειλε στη «Φωνή» της Ροδόπης ένας νεαρός διανομέας φαγητού, εμποδίστηκε να εισέλθει σε εσωτερικό πολυκατοικίας από άνδρα της προσωπικής ασφάλειας μεγάλου οικονομικού παράγοντα της μειονότητας, που δεν δίστασε να του επιδείξει όπλο.

Ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στην Κομοτηνή, με πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο – διανομέα φαγητού (delivery), αποδεικνύει το θράσος φανατικών κύκλων της μουσουλμανικής μειονότητας που διατηρούν απευθείας γραμμή επικοινωνίας με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και την Άγκυρα.

Όπως κατήγγειλε στην τοπική εφημερίδα «Φωνή» της Ροδόπης ο νεαρός διανομέας φαγητού, εμποδίστηκε να εισέλθει σε εσωτερικό πολυκατοικίας - στην οποία συστεγάζονται και γραφεία μειονοτικής εφημερίδας - από άγνωστο άνδρα που μιλούσε τούρκικα και δεν δίστασε να του επιδείξει όπλο που φέρεται να είχε μέσα στο σακάκι του.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για άνδρα της προσωπικής ασφάλειας μεγάλου οικονομικού παράγοντα της μειονότητας, που δραστηριοποιείται στην Τουρκία, και σε κάθε επίσκεψη του στην περιοχή συνοδεύεται από ιδιωτικούς ένοπλους σωματοφύλακες που έχουν τουρκική υπηκοότητα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φωνή», με τίτλο: «Ένοπλοι Τούρκοι στη Θράκη τρομοκρατούν και εκφοβίζουν πολίτες», επισημαίνει πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης είναι ενήμερη για την παρουσία ένοπλων ανδρών προσωπικής ασφαλείας - με τουρκική υπηκοότητα - στην Θράκη, που βάση της ελληνικής νομοθεσίας απαγορεύεται ρητά να οπλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την προσωπική ασφάλεια του μειονοτικού επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ, γιο του εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, που σήμερα θεωρείται «βασιλιάς» του βαμβακιού στην Τουρκία και τα τελευταία χρόνια επιχειρεί οικονομική «εισβολή» στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr