Παρουσιάστηκε το LG G5 (pics & vids)

Gazzetta team
Παρουσιάστηκε το LG G5 (pics & vids)
Η LG παρουσίασε στο πλαίσιο του Mobile World Congress τη νέα της ναυαρχίδα, το LG G5. Ο λόγος για μια εντελώς νέα συσκευή που μεταμορφώνεται με τη χρήση διάφορων extras, αλλά και προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και έρχεται με βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει τη μπαταρία στο νέο τηλέφωνο μέσω μιας ειδικής θύρας που βρίσκεται στη βάση και με αυτό τον τρόπο να προσαρμόσει και μια σειρά από modules που προσθέτουν έξτρα λειτουργίες, ή για να το πούμε καλύτερα, βοηθάει το χρήστη να τις έχει πιο άμεσα στα χέρια του.

Στα βασικά χαρακτηριστικά, το LG G5 έχει οθόνη Quad HD διαγωνίου 5.3 ιντσών και δύο κάμερες στην πίσω πλευρά με αισθητήρες 16MP και 8MP, έτσι ώστε να είναι εφικτή η λήψη πιο ευρυγώνιων πλάνων. Η μπροστινή κάμερα από την πλευρά της έρχεται με αισθητήρα 8MP. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, στο εσωτερικό του LG G5 συναντάμε έναν τετραπύρηνο Snapdragon 820 της Qualcomm, 4GB RAM και μπαταρία 2800mAh που υποστηρίζει διαδικασία ταχείας φόρτισης. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 32GB και επεκτείνεται με χρήση σχετικών microSD μέχρι τα 2ΤΒ. Η θύρα σύνδεσης του LG G5 είναι USB Type-C. Το βασικό πλήκτρο λειτουργίας της συσκευής βρίσκεται στο πίσω μέρος (ακολουθώντας τη λογική πολλών μοντέλων της εταιρείας που έχουμε δει μέχρι σήμερα) και ενσωματώνει και αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Με τη χρήση του Hi-Fi Plus της B&O Play, η συσκευή εξυπηρετεί όσους ενδιαφέρονται για ένα υψηλής ανάλυσης DAC, ενώ το Cam+ μεταμορφώνει το LG G5 σε ψηφιακή φωτογραφική που μεγαλώνει το πλάτος του σώματος και φέρνει στα δάχτυλα του χρήστη πλήκτρα (πχ. για τη ρύθμιση του zoom, του κλείστρου, για την εναλλαγή ανάμεσα σε φωτογραφία και video) που θα έβρισκε σε μια τέτοια συσκευή (ψηφιακή φωτογραφική). Το εν λόγω module έρχεται και με μεγαλύτερη μπαταρία, ισχύος 4000mAh.

Παράλληλα με το LG G5, η LG ανακοίνωσε και μια σειρά από περιφερειακά. Το πρώτο από αυτά είναι η 360 cam, με το χρήστη να έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει και εικόνες 360 μοιρών στη λογική του Google Street View. To LG 360 VR είναι ένα VR headset που χαρακτηρίζεται από το μικρό του βάρος και βάζει το χρήστη στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, ενώ το LG Smart Controller (αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Parrot) προσφέρει δυνατότητες χειρισμού Drones. Τέλος, το Rolling Bot θυμίζει το BB8 και είναι ένα ρομπότ σε σχήμα σφαίρας που μπορεί να προσφέρει απομακρυσμένη επιτήρηση του σπιτιού, αφού ενσωματώνει κάμερες, ηχεία και μικρόφωνα. Το LG G5 αναμένεται στα τέλη Μαρτίου στη χώρα μας και σε μια τιμή κοντά στα €700.

Τεχνικά χαρακτηριστικά LG G5

Chipset: Qualcomm Snapdragon 820 Processor
Display: 5.3-inch Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
Memory: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (έως 2TB)
Camera: Πίσω Standard 16MP, Wide 8MP / Μπροστινή 8MP
Μπαταρία: 2,800mAh (αφαιρούμενη)
OS: Android 6.0 Marshmallow Διαστάσεις: 149.4 x 73.9 x 7.7mm
Βάρος: 159 γραμμάρια Δίκτυα: LTE / 3G / 2G
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C / NFC / Bluetooth 4.2
Χρώματα: Silver / Titan / Gold / Pink

Δείτε το LG G5 στα δύο παρακάτω (επίσημα) videos