Στην Ελλάδα του βύσματος, της τεμπελιάς και του φθόνου ο Σφακιανάκης δεν έχει θέση!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Στην Ελλάδα του βύσματος, της τεμπελιάς και του φθόνου ο Σφακιανάκης δεν έχει θέση!
Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την δίχως καμία λογική καρατόμηση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρά τη συγκλονιστική δουλειά που είχε κάνει, σώζοντας ζωές...

Τον Μανώλη Σφακιανάκη τον γνώρισα πέρσι το καλοκαίρι, στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ηταν η πρώτη και τελευταία φορά που μιλήσαμε πρόσωπο με πρόσωπο και πρόλαβα να του σφίξω το χέρι και να του δώσω συγχαρητήρια για όσα έχει κάνει.

Τον είχα ακούσει 2-3 φορές να δίνει διάλεξη και να επισημαίνει τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου, ειδικά για τα νέα παιδιά. Δεν ήταν, όμως, αφοριστικός και με κάθε τρόπο εξήρε τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του διαδικτύου, τονίζοντας, όμως, τους τρόπους για την σωστή αντιμετώπιση των κινδύνων που υπάρχουν.

Είχε βρει έναν τρόπο να περνά το μήνυμα, τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς και να να κερδίζει τους ακροατές με τις ομιλίες του. Πέρα, όμως, από τον τρόπο που επικοινωνούσε όσα πίστευε, κατά γενική ομολογία είχε κάνει σπουδαία δουλειά στη Διεύθυνση του από το 1995 που την δημιούργησε μέχρι και σήμερα. Ολα αυτά τα χρόνια, έχοντας νέους και καταρτισμένους συνεργάτες δίπλα του και δουλεύοντας μαζί τους με τις ώρες και πέρα από τα τυπικά οκτάωρα της αστυνομίας, είχε αποκαλύψει απάτες, είχε επισημάνει επικίνδυνα άτομα και κυρίως είχε σώσει ανθρώπους ακόμα και από την αυτοκτονία...

Ολα αυτά φαίνεται ότι δεν άρεσαν σε κάποιους και στις τελευταίες κρίσεις των αστυνομικών, ο Υποστράτηγος μετατέθηκε σε μία δευτερεύουσα "ανενεργή" υπηρεσία, Κλάδος Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Φυσικά για να «χρυσώσουν» το χάπι και να προλάβουν τις αντιδράσεις του διατήρησαν τον βαθμό του Υποστράτηγου.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης δεν έχει θέση στη σύγχρονη Ελλάδα... Δεν έχει θέση επειδή είναι άξιος και ικανός μέσα σε μία χώρα που περισσεύουν οι τεμπέληδες, τα βύσματα και οι ουρανοκατέβατοι!

Δεν έχει θέση στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επειδή έκανε έργο κι όσοι κάνουν έργο χαλάνε την πιάτσα και τις σχέσεις διαπλοκής της εξουσίας με τα «δικά της παιδιά».

Δεν έχει θέση στην υπηρεσία του επειδή δούλευε με τις ώρες, αντιθέτως με όσους κοιτούν το ρολόι και περιμένουν να φτάσει η λήξη της βάρδιας και στο λεπτό να φύγουν από τη δουλειά.

Δεν έχει θέση στον πόλεμο κατά του εγκλήματος, επειδή είχε αποκτήσει φήμη και το όνομα του είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της αστυνομίας, προκαλώντας ζήλεια και φθόνο σε κάποιους συναδέρφους του, που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που απολάμβανε!

Είμαι σίγουρος ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνεχίσει και χωρίς τον Σφακιανάκη να κάνει καλά τη δουλειά της. Οι σπόροι που έβαλε και οι ρίζες που βγήκαν, δεν κόβονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ωστόσο η μετάθεση του αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος σε τούτη χώρα, να προσπαθείς για το καλύτερο, να δίνεις τις μάχες σου, να ξεχωρίζεις!

Μακάρι, έστω και τώρα, να υπάρχει πολιτική παρέμβαση και να παραμείνει ο Μανώλης Σφακιανάκης στη θέση του. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η αναγνώριση του λάθους είναι σημάδι ανδρείας...

Y.Γ. Απαράδεκτος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας που δήλωνε το πρωί ότι αξιολογήθηκαν οι πραγματικές ικανότητες και η προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι οι δημόσιες σχέσεις! Είναι φανερό ότι η αριστεία και η φήμη που συνοδεύει μία σπουδαία καριέρα ενοχλούν πολλούς από τους κυβερνώντες!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος