Μίνι σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό με την συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας

Gazzetta team
Μίνι σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό με την συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας
Λίγο πριν την επίσημη σύνοδο της Πέμπτης, Γαλλία και Γερμανία οργανώνουν μία μίνι σύνοδο με την συμμετοχή 11 χωρών της ΕΕ μεταξύ αυτών της Ελλάδας και της Τουρκίας και αποκλειστικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό

Όπως γίνεται γνωστό από διπλωματικές πηγές στην Αυστρία, λίγες ώρες πριν την επίσημη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, θα γίνει μία μίνι σύνοδος, στην οποία θα συμμετέχουν 11 χώρες και θα εστιάσει αποκλειστικά στο προσφυγικό και τις επιπτώσεις του. Την μίνι αυτή σύνοδο οργανώνουν η Γερμανία και η Γαλλία, και θα συμμετέχουν όλες οι χώρες που εμπλέκονται στο θέμα του προσφυγικού, μεταξύ των οποίων η Αυστρία αλλά και η Ελλάδα και η Τουρκία.

Η μίνι αυτή σύνοδος θα διεξαχθεί στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην ΕΕ την Πέμπτη το μεσημέρι, επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην μίνι αυτή σύνοδο, οι άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες θα εστιάσουν στις πιο δύσκολες πτυχές του προσφυγικού θέματος, αναζητώντας συγκεκριμένες λύσεις σε επίμαχα ζητήματα, όπως το θέμα της μετεγκατάστασης, του περιορισμού των ροών αλλά και του ελέγχου των συνόρων.

Μετά από αυτή τη συνάντηση θα συναντηθούν οι 28 χώρες της ΕΕ στην κανονική σύνοδο κορυφής όπου και πάλι η μεταναστευτική κρίση θα είναι στην κορυφή της ατζέντας, ιδίως μετά τα τελευταία γεγονότα στην Συρία και την αύξηση των κατοίκων που επιλέγουν τον δρόμο της προσφυγιάς για να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι και μία τριμερής συνάντηση με την κυρία Μέρκελ και τον Αχμέτ Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα και εδώ την προσφυγική κρίση.

Πηγή: protothema.gr