Συνεργασία Unity Pro και Oculus Rift

Gazzetta team
Συνεργασία Unity Pro και Oculus Rift
Στο πλαίσιο του Vision Summit 2016, οι δημιουργοί της Unity game engine ανακοίνωσαν ότι οι αγοραστές του Oculus Rif θα αποκτήσουν δωρεάν τετράμηνη συνδρομή στη Unity Pro.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Oculus VR Palmer Luckey, η ιδέα πίσω από αυτή την ενέργεια είναι ότι «πολλές από τις καλύτερες ιδέες και εφαρμογές» έρχονται συνήθως από απλούς χρήστες. Ο Luckey σημείωσε επίσης ότι αυτή η τετράμηνη δωρεάν πρόσβαση στη Unity Pro προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε καταναλωτή να γίνει δημιουργός.

Ακόμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε ότι περίπου το 90% του λογισμικού για τη πρώτη consumer edition του Samsung GearVR αναπτύχθηκε με Unity, ενώ έδωσε στους παραβρισκόμενους μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση για το πόσα Oculus Rift headsets περιμένει να αποσταλούν στα καταστήματα εντός του 2016: «εχουμε αποστείλει τουλάχιστον 100 χιλιάδες developer kits, και αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτά που προγραμματίζουμε να κάνουμε αυτό το έτος». Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα Oculus Rift θα κυκλοφορήσουν στις 28 Μαρτίου με τιμή στα €699. Επίσης όσοι προχωρήσουν σε προαγορά θα αποκτήσουν ως pre-order bonus το virtual reality game της CCP, το EVE: Valkyrie.

Πηγή: enternity.gr