Η Barbie βάζει χιτζάμπ (pics)

Gazzetta team
Η Barbie βάζει χιτζάμπ (pics)
Πρόσφατα ψήλωσε, έβαλε κιλά και έγινε πιο ανθρώπινη… Τώρα, μια 24χρονη φοιτήτρια φαρμακολογίας αποφάσισε να της φορέσει χιτζάμπ, την παραδοσιακή φορεσιά των γυναικών στις μουσουλμανικές χώρες.

Ο λόγος για την αγαπημένη «φίλη» των κοριτσιών του κόσμου, Barbie, που μπορεί να έχει γίνει γιατρός, αστροναύτης και μηχανικός αλλά ποτέ δεν έχει γίνει μουσουλμάνα.

Η Χανίφα Άνταμ δεν είχε δει ποτέ την αγαπημένη της κούκλα να φοράει ρούχα σαν τα δικά της. Έτσι, αποφάσισε να της κάνει… makeover. Η Barbie φόρεσε μακρύ φόρεμα, μαντίλα και πολύχρωμα πέπλα και έκανε την εμφάνισή της στο Instagram, ενθουσιάζοντας το διαδίκτυο.

«Δεν είχα δει τη Barbie να φοράει χιτζάμπ παλαιότερα και έτσι αποφάσισα να ανοίξω λογαριασμό στο Instagram και να φορέσω στην κούκλα τα ρούχα που έφτιαξα η ίδια. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό η κούκλα να φοράει ρούχα σαν τα δικά μου» δήλωσε η Άνταμς στο CNN.

Η 24χρονη φοιτήτρια ισχυρίζεται ότι η Hijarbie, όπως την ονόμασε, θα μπορούσε να βοηθήσει τον κόσμο να ξεπεράσουν ορισμένες παρανοήσεις όσον αφορά στους μουσουλμάνους.

Η Barbie βάζει χιτζάμπ

«Έτσι είναι μια μετριόφρων κούκλα, που μπορεί να γίνει πρότυπο για τα κορίτσια του μουσουλμανικού κόσμου» ανέφερε η ίδια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Νιγηρία. Η Άνταμς έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει 19,400 ακολούθους στα social media και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ντύνει εναλλακτικά την κούκλα της Μattel.

Πηγή: ethnos.gr