Ο Καμμένος απειλεί…

Gazzetta team
Ο Καμμένος απειλεί…
Ο Γιάννης Παντελάκης γράφει για τις... απειλές του Πάνου Καμμένου για πιθανές εκλογές.

Διαβάζω σε πηχιαίο τίτλο κυριακάτικης εφημερίδας (Real News), ότι «Ο Καμμένος απειλεί την τρόικα με εκλογές»! Το ξαναδιαβάζω, για να είμαι σίγουρος. Και μετά, ακούω δηλώσεις της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, κ. Χρυσοβελώνη, με τις οποίες επιβεβαιώνει εμμεσως τον χαρακτήρα των απειλών! Απειλούν δηλαδή την τρόικα με εκλογές! Νομίζω πως εχουμε περάσει σε επίπεδα του απόλυτου παραλογισμού. Ο κυβερνητικός εταίρος απειλεί με εκλογές. Ο σουρεαλισμός στη χώρα εχει ξεπεραστεί, ζούμε σε πιο προχωρημένα στάδια.

Η απορία μου έχει να κάνει και με τον Καμμένο και με τα Μέσα Ενημέρωσης που θεωρούν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ως απειλή για τους δανειστές. Η ερμηνεία σ' αυτό είναι πως αν η χώρα μας οδηγηθεί σε εκλογές –επειδή η τρόικα δεν υπαναχωρήσει στις διαπραγματεύσεις– τότε η τρόικα θα τιμωρηθεί. Με εκλογές που θα κάνουμε εμείς! Δηλαδή, από μια τέτοια εξέλιξη, μεγάλος χαμένος θα είναι η τρόικα! Φαντασιώνονται προφανώς και πάλι ότι θα αν κάνουμε εκλογές, θα τρομάξει η Ευρωζώνη και θα υποχωρήσει η τρόικα.

Ας υποθέσουμε ότι υλοποιείται αυτό το σενάριο. Πραγματοποιούνται δηλαδή εκλογές. Τι λέει η απλή λογική για μια τέτοια εξέλιξη; Ότι θα αντιμετωπίσουμε μια παρόμοια –αν όχι χειρότερη– κατάσταση συγκριτικά μ' εκείνη του περασμένου καλοκαιριού. Οικονομική ασφυξία, έλλειψη ρευστότητας, κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων που δεν μπορούν να αντέξουν, άρα απώλειες θέσεων εργασίας, στάση πληρωμών και φυσικά το πιο πιθανό σενάριο: να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην απόλυτη χρεοκοπία. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Καμμένο και τα ΜΜΕ που τον ερμηνεύουν, αποτελούν απειλή για την τρόικα και όχι τη χώρα!

Αν υπολογίσουμε τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση είχε μεγαλύτερη αποδοχή στην κοινωνία αλλά και ιδιαίτερα αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θυμηθούμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, εύκολα κατανοούμε τι μπορεί να συμβεί σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο το οποίο σκέφτεται ο Καμμένος. Και το θεωρούμε απειλή για τους δανειστές. Ένα μεγάλο μέρος των οποίων μάλιστα επαναφέρουν ακόμα και σήμερα το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Είναι φανερό πως ο Καμμένος αναζητεί κάποιες ατάκες και «επιχειρήματα» για να διατηρείται στον αφρό της δημοσιότητας. Έχει πει και χειρότερα. Ότι αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bulling στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχανιστές. Και αν πολλοί στην Ελλάδα γνωρίζουν, διακρίνουν την ελαφρότητα και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, υπάρχουν και οι ξένοι που γνωρίζουν ότι ο Καμμένος δεν είναι απλά ενας βουλευτής. Αλλά υπουργός Άμυνας της χώρας. Ενδεχομένως δηλαδή -επειδή δεν γνωρίζουν- να παίρνουν τα λόγια του και τοις μετρητοίς…

Πηγή: liberal.gr