Κλειστά Τέμπη για 24 ώρες

Gazzetta team
Κλειστά Τέμπη για 24 ώρες
Τα μπλόκα εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Σε 24ωρο μπλακ-άουτ προχωρούν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 σήμερα το μεσημέρι μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για τη διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει την γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών.

ΑγρότεςΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Σήμερα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και στα υπόλοιπα μπλόκα καθώς η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε «μπλακ άουτ» σε εθνικές οδούς, συνοριακούς σταθμούς, αεροδρόμια και λιμάνια της επικράτειας, επίσης από τις 12 το μεσημέρι και για 24 ώρες.

Ωστόσο, καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων κρίνεται η αυριανή πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, το μπλόκο της οποίας ακολουθεί τη σκληρότερη γραμμή και διαφωνεί με την πρόταση για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Τεμπών.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο εκπρόσωπός του μπλόκου της Νίκαις Βαγγέλης Μπούτας υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε διάλογο με διακομματική επιτροπή; Ποιοι ψήφισαν τα μνημόνια; Μόνη λύση, να αποσύρει άμεσα φορολογικό και ασφαλιστικό. Μετά συζητάμε. Οσο δεν συμβαίνει αυτό, η πρότασή μας θα είναι για κλιμάκωση».

Παρούσα η Χρυσή Αυγή

Η επίσημη εμφάνιση όμως της Χρυσής Αυγής χθες στα αγροτικά μπλόκα δίνει άλλη τροπή στα πράγματα...

Κλιμάκιό της με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ευάγγελο Καρακώστα και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση βρέθηκε στο μπλόκο των Θηβών.

Εκεί απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών, Ηλία Χατζηδούρο, η ελληνική σημαία, καθώς «οι Ελληνες αγρότες αυτήν την περίοδο υψώνουν περήφανα τη σημαία της αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της πατρίδας μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Δυναμικά αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώραMOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του φασιστικού μορφώματος τόνισε για ακόμη μια φορά πως η Χρυσή Αυγή στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών, γιατί η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία είναι η στροφή στον πρωτογενή τομέα και η επιστροφή στην εθνική παραγωγή. Με άλλα λόγια, έβαλε και επισήμως τη βούλα της.

«Αυτό αλλάζει τα πράγματα. Αλλο είναι να δεχτούμε στο τραπέζι συναδέλφους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή κι άλλο να έχουμε επίσημη κομματική εκπροσώπηση. Είναι σαν να έρθει ο Κουτσούμπας στο μπλόκο και να σηκώσω σημαία με σφυροδρέπανο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Οι αγρότες είναι αγρότες. Είναι οργανωμένοι στον αγώνα, όχι στα κόμματα» μας είπε για την εξέλιξη της Θήβας ο Βαγγέλης Μπούτας.

Πηγή efsyn.gr