Κατρακυλάει η Μέρκελ

Gazzetta team
Κατρακυλάει η Μέρκελ
Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η Ανγκελα Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις, καθώς η δημοτικότητά της έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών.

Σε νέα έρευνα, του ARD, η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζεται προβληματισμένη για το αν η γερμανική κυβέρνηση έχει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση. Επίσης, στη δημοσκόπηση πτώση καταγράφουν και οι συντηρητικοί της Μέρκελ, την ώρα που αυξάνεται η υποστήριξη στο αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD, που σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ σε έρευνα.

Στη δημοσκόπηση το 46% υποστηρίζουν την Μέρκελ, το χαμηλότερο ποσοστό της από τον Αύγουστο του 2011. Αρκεί να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση, απολάμβανε της στήριξης του 75%.

Επίσης, το 81% δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται καλά την προσφυγική κρίση, ενώ η κυβερνητική συμμαχία του CDU και του CSU επίσης καταγράφει πτώση, χάνοντας τέσσερις μονάδες, συγκεντρώνοντας πλέον το 35%.

Την ίδια ώρα, το AfD κέρδισε τρεις μονάδες, φτάνοντας στο 12%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο το αντιμεταναστευτικό κόμμα πρότεινε η αστυνομία να έχει την εξουσία να χρησιμοποιεί όπλα ενάντια στους πρόσφυγες.

Πηγή: iefimerida.gr