Βουλευτής είπε «άντε και γ...» στον αντιπρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας (vids)

Gazzetta team
Βουλευτής είπε «άντε και γ...» στον αντιπρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας (vids)
Την οργή βουλευτή που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας προκάλεσε ο μειωτικός χαρακτηρισμός «καθυστερημένοι» που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος, Γκασπάρι.

Μπορεί ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Ματέο Ντελ Όσο, να χρησιμοποίησε απρεπή φρασεολογία στο εσωτερικό της ιταλικής κάτω βουλής κατά του αντιπροέδρου της Γερουσίας, όμως, δέχεται την αμέριστη συμπαράσταση των Ιταλών πολιτών.

Ο Ντελ Όσο αφού πήρε το λόγο στην αίθουσα καταφέρθηκε εναντίον του αντιπροέδρου της ιταλικής γερουσίας, Μαουρίτζιο Γκασπάρι, ο οποίος πρόσφατα χρησιμοποίησε την λέξη «ανάπηρος», με την έννοια, όμως, του «καθυστερημένου».

Ο Γκασπάρι, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση «Family Day» κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης, μόλις αντιλήφθηκε ότι τον πλησίασε ένας δημοσιογράφος σατιρικής εκπομπής τον… υποδέχθηκε με την παρακάτω φράση: «Βρισκόμαστε στη συγκέντρωση για το “Family Day”, όχι σε συγκέντρωση για την Ημέρα των Αναπήρων».

Ο βουλευτής, λοιπόν, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας εξέφρασε την οργή του για την τοποθέτηση του Γκασπάρι, λέγοντας: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την κακόγουστη φράση του αντιπροέδρου της Γερουσίας. Γκασπάρι πρέπει να παραιτηθείτε για πάντα από την πολιτική. Εγώ μπορεί να είμαι ανάπηρος, μπορεί να έχω αδυναμίες, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είμαι ικανός να πω στον αντιπρόεδρο της Γερουσίας να πάει να γαμ…».

Μέσα σε λίγη ώρα, το hashtag #GasparriDimettiti έγινε ανάρπαστο, με πολλούς χρήστες του Twitter να καλούν με τη σειρά τους τον αντιπρόεδρο της Γερουσίας σε παραίτηση.


Πηγή: protothema.gr