Βερολίνο: Η κυβέρνηση δίνει «γραμμή» στο κρατικό κανάλι «ZDF»

Gazzetta team
Βερολίνο: Η κυβέρνηση δίνει «γραμμή» στο κρατικό κανάλι «ZDF»
Τη «βόμβα» εκστόμισε o πρώην επικεφαλής του γερμανικού δικτύου, Bόλφγκανγκ Χέρλες, εξηγώντας το λόγο που το κανάλι απέκρυψε το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων κατά νεαρών γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

To κρατικό δίκτυο της Γερμανίας "ZDF" παίρνει "γραμμή" από την καγκελαρία. Τη λεκτική αυτή βόμβα εκστόμισε o πρώην επικεφαλής του γερμανικού δικτύου, Bόλφγκανγκ Χέρλες, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο το τηλεοπτικό κανάλι απέκρυψε το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων κατά νεαρών γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Ο Χέρκελς παραδέχτηκε δημοσίως πως, όχι μόνο το δίκτυο στο οποίο εργαζόταν αλλά και άλλα κανάλια της Γερμανίας δέχονται εντολές από την γερμανική κυβέρνηση για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να μεταδώσουν.

Είκοσι πέντε ημέρες μετά την ταπεινωτική απολογία της διεύθυνσης του καναλιού "ZDF" με την παραδοχή του λάθους του, έρχεται η δήλωση του Χέρκελς πυροδοτώντας ένα νέο σκάνδαλο που φθάνει μέχρι την... πόρτα της καγκελαρίας.

Ο πρώην επικεφαλής του γερμανικού δικτύου είπε χαρακτηριστικά ότι οι δημοσιογράφοι - όσο τουλάχιστον έβλεπε ο ίδιος- λάμβαναν οδηγίες για την σύνταξη των ειδήσεων έτσι ώστε να είναι αρεστές στη frau Μέρκελ. Ο Βόλφγκανγκ Χέρκελς προέβη σε αυτές τις δηλώσεις στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκδήλωσης όπου Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με την κατάσταση της δημοσιογραφίας στη χώρα . Κι όταν τέθηκε η ερώτηση για την ελευθερία του Τύπου , τότε άστραψε και βρόντηξε:

"Οι Γερμανοί έχουν χάσει εντελώς την πίστη τους στα ΜΜΕ", είπε. "Έχουμε το πρόβλημα - τώρα αναφέρομαι σε κρατικά ΜΜΕ- πως είμαστε "κοντά" με την κυβέρνηση . Όχι μόνο γιατί τα σχόλια των ειδήσεων βρίσκονται κυρίως στην "γραμμή" του μεγάλου συνασπισμού αλλά και γιατί ακολουθούμε πλήρως την ατζέντα που μας δίνει η πολιτική τάξη", πρόσθεσε.

"Το χειρότερο είναι ότι, η κυβέρνηση ελέγχει αλλά και χρηματοδοτεί ακόμα και τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία προκειμένου αυτές να συμφωνούν με τον μεγάλο συνασπισμό. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί λαμβάνουν εντολές από την γερμανική κυβέρνηση για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να μεταδώσουν", επεσήμανε ο Γερμανός δημοσιογράφος.

"Σήμερα, γι' αυτούς που δεν πρέπει να λέμε κάτι αρνητικό, είναι οι πρόσφυγες. Αυτή είναι η κυβερνητική δημοσιογραφία κι αυτό οδηγεί σε μία κατάσταση όπου πλέον οι πολίτες δεν μας εμπιστεύονται", τόνισε.

Πηγή: protothema.gr