Τα 6 λάθη στην αγορά αυτοκινήτου

Gazzetta team
Τα 6 λάθη στην αγορά αυτοκινήτου
Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν ευκαιρίες που δεν περνούν απαρατήρητες.

Ο χώρος του αυτοκινήτου είναι ένας από αυτούς, με πολλούς να προσπαθούν να επωφεληθούν των χαμηλών τιμών, που υπάρχουν. Η αγορά του αυτοκινήτου είναι ένα τεράστιο βήμα, αλλά δεν είναι κάτι τόσο «τρομοκρατικό» όσο πολλοί αγοραστές προσπαθούν να το παρουσιάσουν.

Οπως σε όλες τις αγορές, έτσι και σε αυτή, υπάρχουν κάποια λάθη, που πολύ τα κάνουν από άγνοια ή επειδή ξεχνούν από το άγχος.

Δεν ξέρετε τι θέλετε
Πριν πάτε σε μια αντιπροσωπεία αναρωτηθείτε τι θέλετε από ένα αυτοκίνητο, να είναι πόλης, να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα ταξίδι με κακοτράχαλους δρόμους κτλ., κτλ.. Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες και περιοδικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να δείτε ακριβώς τι υπάρχει στην αγορά, να διαβάσετε τα χαρακτηριστικά των μοντέλων ή να κάνετε μια μικρή σύγκριση.

Δεν κάνετε test drive
Ενας στους έξι αγοραστές δεν οδήγησαν το καινούργιο τους αυτοκίνητο, πριν προχωρήσουν στην αγορά του, όπως αναφέρει έρευνα. Το 1/3, από την άλλη πλευρά, που έκανε test drive, πήρε μια βιαστική απόφαση μέσα σε 10 λεπτά. Αν το αυτοκίνητό σας είναι παλιό, τότε η αίσθηση ενός νέου είναι ονειρική, ωστόσο, η απόφαση δεν πρέπει να είναι βιαστική. Πάρτε τον χρόνο σας, ακόμα και αν νομίζετε πως γίνεστε εκνευριστικοί στον υπάλληλο, σκεφτείτε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική αγορά.

Δεν αγοράζετε με βάση τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας
Τις περισσότερες φορές η αγορά ενός αυτοκινήτου γίνεται μέσω δανείου. Εσείς αυτό που έχετε να σκεφτείτε είναι η αποπληρωμή αυτού. Ακόμα και αν έχετε κάποια χρήματα στην άκρη, μην βασιστείτε σε αυτά για την εξόφλησή του, αλλά στο μηνιαίο εισόδημά σας. Είναι λάθος να ξοδεύετε χωρίς να έχετε στο νου σας πως ο μισθός σας θα πρέπει να καλύπτει και το δάνειο.

Δεν φεύγετε, όταν κάτι δεν σας ταιριάζει
Αν ένας αντιπρόσωπος πωλήσεων σας αντιληφθεί πως διαφωνείτε με κάποιον όρο και σας δει να κατευθύνεστε προς την έξοδο, μπορεί να κάνει μια υποχώρηση. Το να συμφωνείτε με όλα όσα σας λένε, δεν είναι η καλύτερη στάση. Πείτε πως θα το σκεφτείτε και φύγετε από την αντιπροσωπεία.

Δεν κάνετε έρευνα αγοράς
Ναι, μπορεί να το θεωρείτε απίθανο, μιας και πρόκειται για αγορά αυτοκινήτου, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν ανοίγουν τους ορίζοντές τους και στέκονται όχι μόνο σε μία μάρκα, που είναι λογικό, αλλά σε συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς.

Δεν διαφωνείτε για τα extras
Μπορεί να είστε ένα βήμα μακριά από τη συμφωνία, ωστόσο, μην βιαστείτε. Διαβάστε προσεκτικά τους και ετοιμαστείτε να πείτε όχι ξανά και ξανά. Ο πωλητής μπορεί να σας προσφέρει με το αζημίωτο πάντα ένα σωρό πράγματα, όπως εκτεταμένες εγγυήσεις ή εξαρτήματα, που αλλού θα μπορούσατε να τα βρείτε φθηνότερα


Πηγή: iefimerida.gr