Ο Τραμπ αποκάλεσε τις Βρυξέλλες «τρύπα για ποντίκια»

Gazzetta team
Ο Τραμπ αποκάλεσε τις Βρυξέλλες «τρύπα για ποντίκια»
Σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε τις Βρυξέλλες «τρύπα για ποντίκια». Οι Βέλγοι, ανώνυμοι αλλά και επώνυμοι, δεν κολακεύτηκαν καθόλου και έκαναν αντεπίθεση.
Το πρωί της Τρίτης, το αμερικανικό κανάλι Fox Business μετέδωσε συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ στη δημοσιογράφο Maria Bartiromo. Η δημοσιογράφος τον ρώτησε για την τρελή του πρόταση να απαγορεύσει στους μουσουλμάνους να μπαίνουν στο έδαφος των ΗΠΑ. Για να εξηγήσει τη θέση του, ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος επικαλέστηκε την κατάσταση στην Ευρώπη.

«Κάτι συμβαίνει, Μαρία. Πηγαίνετε στις Βρυξέλλες, πηγαίνετε στο Παρίσι, σε άλλα μέρη... Δεν υπάρχει ενσωμάτωση... Αν πάτε στις Βρυξέλλες, εγώ πήγα παλιότερα, πριν από είκοσι χρόνια, ήταν όμορφο μέρος, πολύ όμορφο. Τώρα μοιάζει με τρύπα για ποντίκια», είπε ο Τραμπ.

Ας σημειωθεί ότι η έκφραση «τρύπα για ποντίκια» επελέγη από τα ΜΜΕ του Βελγίου για να μεταφράσουν την έκφραση «hell hole» (τρύπα της κόλασης) που χρησιμοποίησε ο Τραμπ. Η φράση αυτή έπεσε σαν κανονιά στο Βέλγιο, όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα μετά τις επιθέσεις τρομοκρατών ισλαμιστών στο Παρίσι, οι οποίες οργανώθηκαν εν μέρει στο βελγικό προάστιο Μόλενμπεκ, όπου μένουν σχεδόν μόνο μουσουλμάνοι.

Αμέσως, στο Τwitter η έκφράση #hellhole έκανε τον γύρο του διαδικτύου στο Βέλγιο και πολίτες της χώρας υπερασπίζονταν τις Βρυξέλλες.
Δείτε μερικά παραδείγματα:

«Ντόναλντ Τραμπ, αυτό είναι τρύπα για ποντίκια;»


Την Πέμπτη, ο διάσημος Βέλγος τραγουδιστής Arno απηύθυνε στον Ντόναλντ Τραμπ ανοιχτή επιστολή στην οποία τον καταγγέλλει ως «επικίνδυνο» και «ψυχοπαθή», ενώ τον συγκρίνει με τον Χίτλερ και τον Στάλιν.

«Είμαστε πάνω από 1 εκατομμύριο που μένουμε στις Βρυξέλλες και εδώ συναντά κανείς ολόκληρο τον κόσμο. Ολες οι εθνικότητες συγχρωτίζονται και συνυπάρχουν. Μερικές φορές μπαίνω στο σπίτι μου το βράδυ και δεν θυμάμαι σε ποια γλώσσα έκανα την τελευταία μου συζήτηση... Υπάρχουν εδώ μπαρ και καφέ που οι ιδιοκτήτες τους έχασαν το κλειδί της εισόδου εδώ και μερικά χρόνια. Εμείς έχουμε τον κώλο μας σε ένα τεράστιο βουνό από βούτυρο, φιλάρα».

«Επίσης, δεν θα πω ψέματα: Οι Βρυξέλλες είναι ίσως η ασχημότερη πόλη στον κόσμο. Είναι ένα τεράστιο μπουρδέλο και μυρίζει σκατά. Αλλά μυρίζει καλά σκατά... Οι Βρυξέλλες έχουν βρόμικη ομορφιά. Πράγματι, υπάρχουν πράγματα που δεν πάνε καλά, κάθε μεγάλη πόλη έχει τα προβλήματά της. Εχει πολλούς νέους άνεργους, ξένης καταγωγής, υπάρχει ρατσισμός παντού: Και στους λευκούς Βέλγους και στις άλλες κοινότητες. Ηλίθιους βρίσκει κανείς παντού. Καμιά κοινότητα δεν έχει την αποκλειστικότητα. Πιστεύω ότι ο δρόμος ανήκει σε όλους όσοι έχουν μια μύτη, είτε είναι Εβραίοι, Αραβες, Εσκιμώοι ή Αφρικανοί. Ισως εσύ φοβάσαι όλους αυτούς τους ανθρώπους και γι' αυτό λες ότι οι Βρυξέλλες είναι σαν την Κόλαση».


Πηγή: iefimerida.gr