Ξύλο μεταξύ Γερμανών ακροδεξιών και Ελλήνων αντιφασιστών
Επίθεση σε 12 Γερμανούς επισκέπτες στην Αθήνα, πραγματοποίησε ομάδα περίπου 25 ατόμων, που εισέβαλε λίγο μετά τις 11 χτες το βράδυ σε εστιατόριο, στην οδό Μητροπόλεως 69 στο Μοναστηράκι.
Οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τους Γερμανούς με αποτέλεσμα να τραυματίσουν πέντε απο αυτούς, οι οποίοι διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εισβολείς, αφού μπήκαν στο εστιατόριο, ρώτησαν τους Γερμανούς που έτρωγαν εκείνη την ώρα τι είναι, τους αποκάλεσαν φασίστες και τους επιτέθηκαν.
Λίγο αργότερα, έγινε αναρτηση στον ιστότοπο Indymedia, ύστερα απο τηλεφωνική επικοινωνία των ατόμων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην επίθεση, τα οποία αυτοαποκαλούνται αντιφασίστες και αναφέρουν οτι οι παθόντες είναι Γερμανοί ακροδεξιοί, οι οποίοι «είχαν έρθει καλεσμένοι για την "πατριωτική φιέστα" των νεοναζί της χρυσής αυγής».
Σημειώνεται οτι αύριο έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων. Απο την Αστυνομία διενεργειται προανάκριση και γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Πηγή: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Είναι αηδιαστικό και μικρόψυχο»: Η Ryanair αρνήθηκε επιστροφή χρημάτων σε μητέρα που έχασε τον 18χρονο γιο της
- Η κουλτούρα του «wellness», ο Γιώργος Μαζωνάκης και μια βιομηχανία χωρίς όριο
- Εργασιακό άγχος και κατάθλιψη: Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη με έναν στους δύο να έχουν βιώσει - Οι αλλαγές που επιβάλλονται από την ΕΕ