Η πίκρα του Στρατούλη

Gazzetta team
Η πίκρα του Στρατούλη
Ο ένας χρόνος αριστερά αφήνει μία πίκρα στον Δημήτρη Στρατούλη...

Μιλώντας στην Free Sunday, ανέφερε χαρακτηριστικά «Αυτό που μένει είναι μια μεγάλη πίκρα, γιατί γι’ αλλού ξεκινήσαμε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα και να λευτερώσουμε τον λαό από τα καταστροφικά μνημόνια και το αβίωτο δημόσιο χρέος, και αλλού μας πήγαν οι πρώην σύντροφοί μας, που υπέγραψαν και εφαρμόζουν ως κυβέρνηση το 3ο μνημόνιο. Αλλά και μεγάλο πείσμα και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

Ο ίδιος θεωρεί κομβική στιγμή την απόφαση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει και όχι να ακυρώσει, όπως είχε δεσμευτεί, τα μνημόνια «μετατρέποντας το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σε ταπεινωτικό ΝΑΙ».

«Είχα πει τότε μαζί με συντρόφους μου, που σήμερα είμαστε στη Λαϊκή Ενότητα- και όσα ακολούθησαν και όσα χειρότερα ακολουθούν δικαιώνουν την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση και από τον μνημονιακά μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ - ότι αυτή η επιλογή θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα, αλλά κυρίως συκοφαντική για την αριστερά, στο όνομα της οποίας η κυβέρνηση περικόπτει συντάξεις, επιβάλλει φορομπηχτικές πολιτικές και ξεπουλά δημόσια περιουσία» συμπληρώνει ο πρώην υπουργός.

Χαρακτηρίζει ακόμη ως «μεγαλύτερο λάθος» το γεγονός ότι υπαναχώρησε από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του, ενώ εξηγεί ότι «δυστυχώς οι αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση είναι δεξιές και νεοφιλελεύθερες».

Πηγή: koolnews.gr