Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στον Καναδά

Gazzetta team
Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στον Καναδά
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλη επίθεση που συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) σε ένα δημοτικό σχολείο στην απομονωμένη κοινότητα Λα Λος στην βορειοδυτική επαρχία του Καναδά Σασκάτσουαν.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Star Phoenix, επικαλούμενο τον τοπικό υπεύθυνο ασφαλείας Τέντι Κλαρκ, ο δράστης συνελήφθη.

Η αστυνομία του Καναδά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την επίθεση ενόπλου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αλλά τόνισε πως οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σχολείο για ένα σοβαρό περιστατικό.

Στο δημοτικό σχολείο φοιτούν μαθητές ηλικίας επτά έως δώδεκα ετών, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.

Μια νοσοκόμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC πως αρκετοί άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες σε τραύματα από σφαίρες που δέχθηκαν.

Το CBC μετέδωσε νωρίτερα πως υπήρξαν πυροβολισμοί στο σχολείο και σύμφωνα με δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου CTV, «ο αρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε πως συνελήφθη ένα αγόρι με όπλο».

«Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο κτίριο Ντένε του σχολείου και ζητήσαμε από τους πολίτες να μείνουν μακριά, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές (RCMP). Το δημοτικό σχολείο παραμένει κλειστό», ανέφερε με ανάρτηση της στην σελίδα της στο Facebook η διεύθυνση του σχολείου.

Πηγή: newsbeast.gr