ΠΑΣΟΚ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία όλων των μετακλητών υπαλλήλων

Gazzetta team
ΠΑΣΟΚ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία όλων των μετακλητών υπαλλήλων
Συγκεκριμένα στοιχεία, με όνομα, επώνυμο και ουσιαστικά προσόντα για τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων που έχει διορίσει η κυβέρνηση ζητά ο Γιάννης Κουτσούκος

Συγκεκριμένα στοιχεία, με όνομα, επώνυμο και ουσιαστικά προσόντα για τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων που έχει διορίσει η κυβέρνηση ζητά ο Γιάννης Κουτσούκος από τον αρμόδιο υπουργό.

Με αφορμή τον πολιτικό θόρυβο που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τον διορισμό της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας: «Στην έντονη κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση λόγω του διορισμού ως μετακλητών υπαλλήλων συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Βερναδάκης, προσπάθησε να απαντήσει προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση "δεν δημιουργεί στρατιές μετακλητών" και ότι οι διαδικασίες διορισμού τους, είναι νόμιμες. Επειδή ο Πρωθυπουργός έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι θα "καταργήσει τον στρατό των μετακλητών και των συμβούλων" και επειδή η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το «νόμιμο είναι και ηθικό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουτσούκος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

- Πόσοι είναι συνολικά οι μετακλητοί Υπάλληλοι στα γραφεία των κυβερνητικών στελεχών (Πρωθυπουργός-Υπουργοί-Αναπλ. Υπουργοί-Υφυπουργοί-Γεν. Γραμματείς-Ειδικοί Γραμματείς-Πρόεδροι Ν.Π.Δ.Δ. κλπ)

- Να κατατεθούν συγκεκριμένα στοιχεία με όνομα και επώνυμο, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των μετακλητών υπαλλήλων, ανά φορέα και κυβερνητικό στέλεχος

- Να κατατεθεί η ένταξή τους στα νέα κλιμάκια του μισθολογίου των Δ.Υ. καθώς και το σύνολο των αποδοχών τους»

Πηγή: protothema.gr