29 σταρ του Χόλιγουντ ξαναζωντανεύουν το «Όσα παίρνει ο άνεμος» (vid)

Gazzetta team
29 σταρ του Χόλιγουντ ξαναζωντανεύουν το «Όσα παίρνει ο άνεμος» (vid)
Το αμερικάνικο περιοδικό W μάζεψε σε ένα στούντιο 29 μεγάλους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και τους ζήτησε να πουν την ιστορική ατάκα που ακούγεται από το στόμα του Ρετ Μπάτλερ προς την Σκάρλετ Ο' Χάρα στην μυθική ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Μία από τις πιο σημαντικές -αν όχι η πιο εμβληματική- κινηματογραφική παραγωγή στην ιστορία του σινεμά, το «Όσα παίρνει ο άνεμος» παραμένει ακόμα και σήμερα μία από τις προκλήσεις για τους ηθοποιούς να αναμετρηθούν μαζί της.

Η επικών διαστάσεων ταινία (διάρκειας κοντά στις 4 ώρες!) με τα 8 Όσκαρ και την τεράστια εισπρακτική επιτυχία σε όλο τον κόσμο (και μάλιστα διαχρονικά) δεν θα μπορούσε να μην έχει και αυτή μερικές στιγμές από εκείνες που σημαδεύουν μία ολόκληρη τέχνη (εν προκειμένω τον κινηματογράφο).

Αναφερόμαστε ασφαλώς στην φράση «Frankly, my dear, I don't give a damn» («Ειλικρινά αγαπητή μου, δεν δίνω δεκάρα») την οποία απευθύνει ο Ρετ Μπάτλερ (που υποδύεται ο Κλαρκ Γκέϊμπλ) στην Σκάρλετ Ο'Χάρα (την Βίβιαν Λι) όταν εκείνη, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους, τον ρωτά κλαίγοντας «Που να πάω; Τι να κάνω;».

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της παγκόσμιας κινηματογραφικής παράδοσης, και το περιοδικό W είχε την φαεινή ιδέα να βάλει μερικούς από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του σημερινού Χόλιγουντ να αναμετρηθούν με την ατάκα αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Στο διασκεδαστικό βίντεο που προέκυψε βλέπουμε να περνούν ονόματα όπως η Charlize Theron, η Jane Fonda, η Cate Blanchett, η Rooney Mara, ο Richard Gere, ο Bradley Cooper ο Samuel L. Jackson και πολλοί άλλοι.

Ο καθένας προσπαθεί να μπει στο κλίμα της συγκεκριμένης ταινίας, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε κάνοντας πλάκα, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο και glamourous φιλμάκι το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε έγινε viral σε όλο τον διαδικτυακό πλανήτη. Απολαύστε το μαζί με το πρωτότυπο και κρίνετε ποιο είναι το καλύτερο (μάλλον εύκολη η απάντηση εδώ και 75 χρόνια...).




Πηγή: protothema.gr