Παρατάθηκε η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

Gazzetta team
Παρατάθηκε η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων
Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας συνεδρίασε μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν οι δικηγόροι και άλλοι επιστημονικοί σύλλογοι κατά του επίμαχου νομοσχεδίου. Οι δικηγόροι οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα τους από την περασμένη Τρίτη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ως την προσεχή Παρασκευή όποτε και θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Τα μέλη της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. ασφαλιστικό σύστημα». Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι δικηγόροι :

«Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων».

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια αποφάσισε:

α. Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, με αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών.

β. Την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας(22-1-2016), προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν μεσολαβούσες εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση σχετικά με την συνέχιση της αποχής.

Πηγή newsbeast.gr