Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»

Gazzetta team
Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»
«Νομίζω κινούμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση» δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του, Alexander Stubb, στο Ελσίνκι.

«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

Δεν υπάρχει θέμα «Grexit», διαβεβαίωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Στούμπ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

Μετά το Ελσίνκι επόμενος σταθμός του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα είναι το Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε.

«Είμαι ευτυχής που βλέπω την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα σε όρους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δημοσιονομιών μέτρων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, ενώ προσέθεσε: «Νομίζω κινούμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Ευ. Τσακαλώτου.
Νωρίτερα, ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής».

Ειδικότερα, να συμβάλει θετικά η Κομισιόν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού ζήτησε με ερώτησή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης στον Πιέρ Μοσκοβισί.

O επίτροπος κατέγραψε την πρόοδο στην Ελλάδα αφού επιβεβαίωσε πως στα πλαίσια του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων».

Επιπλέον η Κομισιόν διαμέσου του επιτρόπου της επισήμανε ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων».

Πηγή: protothema.gr