«Μας βιάζουν καθημερινά. Βοήθεια!»

Gazzetta team
«Μας βιάζουν καθημερινά. Βοήθεια!»
Εμβρόντητοι, οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης που στις 2 Ιανουαρίου πραγματοποιούσαν περιπολία στην οδό Φυλής, άκουσαν τις δύο νεαρές κοπέλες να τούς καταγγέλλουν τα μαρτύρια που περνούσαν στα χέρια των μαστροπών τους.

Ηταν δύο κοπέλες από τη Ρουμανία, ηλικίας 19 και 20 ετών. Οδηγήθηκαν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της ιστορίας τους.

Τον Δεκέμβριο του 2014, δύο συμπατριώτες τους τις εντόπισαν στη Ρουμανία. Τους έταξαν δουλειά, «τίμια δουλειά» όπως είπαν οι ίδιες, στην Ελλάδα. Κι εκείνες τους ακολούθησαν.

Οταν όμως ήρθαν στην Ελλάδα, τις κλείδωσαν σε ένα διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας, τούς πήραν τα διαβατήρια και απαγόρευσαν να έχουν οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους. Από τον Φεβρουάριο, ο 38χρονος μαστροπός τους, τις μετέφερε σχεδόν καθημερινά σε οίκους ανοχής της οδού Φυλής, όπου τις εξανάγκαζε να εκδίδονται παρά τη θέλησή τους. Καθημερινά, για τουλάχιστον 14 ώρες, οι δύο κοπέλες ήταν στην... υπηρεσία των πελατών, που επισκέπτονταν τα «σπίτια».

Οταν τολμούσαν να αντιδράσουν, ο 38χρονος τις βίαζε για να κάμψει όποια αντοχή τους. «Ειδικά στην αρχή που δεν θέλαμε να δουλέψουμε έτσι, μας βίαζε καθημερινά», είπαν στους αστυνομικούς. Τον Δεκέμβριο του 2015, ο βιαστής τους έφυγε για την Ρουμανία και άφησε την εποπτεία τους στις τρεις ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής και έναν 43χρονο Έλληνα. Τότε οι δύο κοπέλες συνειδητοποίησαν ότι ήταν η ευκαιρία τους να το σκάσουν.

Τελικά, στις 2 Ιανουαρίου 2016, κατάφεραν να ξεφύγουν από την προσοχή της 65χρονης «μαντάμ» του οίκου ανοχής, βγήκαν στον δρόμο και σταμάτησαν περιπολία της Άμεσης Δράσης καταγγέλλοντας το μαρτύριο που ζούσαν όλους αυτούς τους μήνες. Την υπόθεση ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, οι οποίοι συνέλαβαν τις τρεις Ελληνίδες, ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής, ενώ αναζητούν τους δύο Ρουμάνους μαστροπούς και δύο ακόμη Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού, ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Στις δύο κοπέλες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από τους αρμόδιους αξιωματικούς, ενώ φιλοξενούνται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πηγή: ethnos.gr