Πρώτες πληροφορίες για το LG G5

Gazzetta team
Πρώτες πληροφορίες για το LG G5
Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, το επερχόμενο LG G5 θα «δανείζεται» ορισμένα χαρακτηριστικά από τα LG V10 και LG G4.

Συγκεκριμένα, η κύρια οθόνη θα είναι στις 5.3 ίντσες, μικρότερη από την οθόνη 5.5 ιντσών του LG G4, ενώ θα έχει ανάλυση 1440 x 2560 pixels. Όπως και στο LG V10, στην κορυφή του LG G5 θα υπάρχει μια δεύτερη οθόνη ανάλυσης 160 x 1040. Στο πίσω μέρος του smartphone βρίσκεται κάμερα 16MP με δεύτερο φακό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ευρυγώνιες φωτογραφίες 135 μοιρών. Θα υπάρχει επίσης διπλό LED flash καθώς και laser autofocus. Τις selfies και τα video chats θα αναλαμβάνει η μπροστινή κάμερα 8MP, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του αισθητήρα θα είναι παρόμοιος με τον αντίστοιχο που κοσμεί το πίσω μέρος του Nexus 5Χ.

Στο εσωτερικό του LG G5 δεσπόζει το Snapdragon 820 chipset, με τετραπύρηνο επεξεργαστή, ενώ τα γραφικά θα αναλαμβάνει η Adreno 530 GPU. Τα παραπάνω, θα συνοδεύουν 3GB RAM και 32GB εσωτερική μνήμη, χωρίς να γίνεται σαφές αν θα υπάρχει υποδοχή για κάρτες microSD. Η μπαταρία θα είναι μικρότερη σε σχέση με το LG G4 (3400mAh), με τις πληροφορίες να λένε ότι η κορεατική εταιρεία θα προτιμήσει μπαταρία 2800mAh για το LG G5. Ωστόσο εικάζεται ότι το Snapdragon 820 SoC θα είναι πιο αποτελεσματικό από ό,τι τα προηγούμενα chipsets, και σε συνδυασμό με τη λειτουργία Doze στο Android 6.0 (το οποίο επεκτείνει το χρόνο αναμονής της συσκευής), η μικρότερη μπαταρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επιπρόσθετα, ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται "Magic Slot" θα επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν ορισμένες δυνατότητες του τηλεφώνου, όπως -για παράδειγμα- λήψη φωτογραφίας 360 μοιρών, σύνδεση φυσικού πληκτρολογίου QWERTY και πολλά άλλα. Μέχρι στιγμής, οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν για την ημερομηνία κυκλοφορίας του LG G5 είναι ότι θα διατεθεί κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Πηγή enternity.gr