Λεβέντης: Ο Τσίπρας έγινε ΠΑΣΟΚτζής

Gazzetta team
Λεβέντης: Ο Τσίπρας έγινε ΠΑΣΟΚτζής
«Είναι όμηρος των 153 βουλευτών. Με οικουμενική κυβέρνηση δεν θα φοβάται».

Επιμένει στη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης παρά την αρνητική στάση του Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «όνειρα θερινής νυκτός».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξελιχθεί σε «ΠΑΣΟΚτζή», διότι όπως είπε τον απορρόφησε η λογική της διατήρησης της «καρέκλας».

«Δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ αλλά το αντίθετο. Ο κ. πρωθυπουργός δεν είναι αριστερός αλλά πασοκτζής εφόσον θεωρεί αστεία τη συζήτηση περί οικουμενικής, αν αυτά που λέει δεν τα λέει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κλείσει τα σενάρια» τόνισε ο κ. Λεβέντης, επαναλαμβάνοντας ότι ο λόγος που αποκηρύσσει ο Τσίπρας την οικουμενική είναι για τους θερμοκέφαλους και τους βολεμένους του συστήματος ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΖΙΑ. «Πήγε στην Εΰρώπη, ξέρει ότι θέλει οικουμενική κυβέρνηση, δεν μπορεί να λέει αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας είναι όμηρος των 153 βουλευτών. Με οικουμενική κυβέρνηση δεν θα φοβάται» εκτίμησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα, ερωτηθείς γιατί δεν έχει επιζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του θέσει την πρότασή του, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι περιμένει την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, καθώς όπως τόνισε τώρα όλοι απορρίπτουν τη συνεργασία προεκλογικά για να κερδίσουν ψήφους.

«Εγώ προτείνω στο Φλαμπουράρη για οικουμενική και εκείνος δεν μου απαντάει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τον χαρακτηρισμό του Μάρτιν Σουλτς «παρά φύσιν», τονίζοντας πως ο Πάνος Καμμένος έχει παραδώσει όλες τις εξουσίες για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής στον Τσίπρα και αρκείται σε ορισμένες εθνικιστικές κορώνες. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «μια συνεργασία που έχει ο ένας το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και ο άλλος έχει πάρει δύο υπουργεία και κάθεται στη γωνία, δεν ξέρω αν είναι αξιοπρεπής για τον Καμμένο η στάση αυτή».

«Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση να πέσει αντρίκια, τίμια όχι με συνωμοσίες. Διαφωνώ, με αυτές τις τακτικές» πρόσθεσε αναφορικά με τα όσα είχε καταγγείλει για βουλευτή του Ποταμιού που έκανε λόγο για πτώση της κυβέρνησης.


Πηγή: newsbeast.gr