Στα χέρια της Intel η Altera

Gazzetta team
Στα χέρια της Intel η Altera
Η Intel επιβεβαίωσε ότι εξαγόρασε έναντι $16.7 δις την αμερικανική εταιρεία Altera, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή chips. Η συμφωνία είχε προαναγγελθεί τον Ιούνιο, ωστόσο οι δύο εταιρείες έπρεπε πρώτα να πάρουν το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που έγινε τον Οκτώβριο, και η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Intel ολοκληρώθηκε δύο μήνες μετά.

Η Altera θα αποτελεί νέο τμήμα εντός της Intel, που θα ονομάζεται Programmable Solutions Group (PSG) και θα λειτουργεί υπό την ηγεσία του πρώην αντιπροέδρου της πρώτης, Dan McNamara. Η Altera ειδικεύεται στις συστοιχίες επιτόπιων προγραμματιζόμενων πυλών (FPGA ή Field Programmable Gate Array), πρόκειται για ολοκληρωμένα κυκλώματα που μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, αφού φύγουν από το εργοστάσιο.

Εταιρικοί κολοσσοί όπως η Microsoft και η Google χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα chips (μαζί με την οικογένεια επεξεργαστών Xeon της Intel) στους server τους για να αυξήσουν την απόδοση τους.

Μετά την εξαγορά, η Intel θα συνεχίσει το έργο της προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σχεδιάζει να συνδυάσει τα Xeon chips με τα chips της Altera (FPGA) ως ένα ενιαίο πακέτο το 2016, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Έτσι, με αυτή την τεχνολογία στα χέρια της, ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες μεγάλων πελατών (όπως Facebook, Google και Microsoft), ενώ επιδιώκει την βελτίωση πολύπλοκων διεργασιών όπως είναι -για παράδειγμα- η αναγνώριση προσώπου.

Πηγή: enternity.gr