Το αδιαχώρητο επικρατεί στην Ερμού!

Gazzetta team
Το αδιαχώρητο επικρατεί στην Ερμού!
Αν και δεν βρισκόμαστε σε περίοδο προσφορών, οι καταστηματάρχες κατεβάζουν τις τιμές για να προσελκύσουν τον κόσμο - Πολλοί μπαίνουν, λίγοι ψωνίζουν», λένε οι έμποροι

«Καρφίτσα» δεν πέφτει από το πρωί στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Το ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας έχει κατακλυστεί από χιλιάδες άτομα τα οποία σπεύδουν να ψωνίσουν δώρα τόσο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα όσα και για του εαυτούς τους.

Στην Ερμού επικρατεί το αδιαχώρητο. Άτομα κάθε ηλικίας προσπαθούν με δυσκολία να τη διασχίσουν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Γονείς με τα παιδιά τους στα χέρια, αλλά και ηλικιωμένοι, παρότι συνωστίζονται, όχι μόνο δεν διαμαρτύρονται, αλλά προσπαθούν να ευχαριστηθούν τις γιορτινές στιγμές.

Αν και δεν βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που έχουν προχωρήσει σε προσφορές, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. «Πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν στο κατάστημα, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν σε κάποια αγορά. Οι δρόμοι μπορεί να είναι γεμάτοι, όμως η κίνηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αγοραστική δύναμη», λέει στο protothema.gr η υπάλληλος καταστήματος δερματικών ειδών στην Ερμού, Πέπη Τζέμου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φουντάς κάνει λόγο για μια ικανοποιητική κίνηση στην αγορά.

«Τις ημέρες των Χριστουγέννων πήγαμε πολύ καλά για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Το 30-40% από τους καταναλωτές μπαίνει στα καταστήματα θέλοντας απλώς να δει η να κάνει μια έρευνα αγοράς. Το υπόλοιπο 60% ψωνίζει το ρούχο που του αρέσει».

Διαβάστε το ωράριο των καταστημάτων μέχρι και την Πρωτοχρονιά

Τα καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τος 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 είναι αργία και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους.
Στη Θεσσαλονίκη, αύριο Κυριακή, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν επίσης από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ..

Από την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., ενώ την Πρωτοχρονιά και στις 2 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά.

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, που θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουν τη σημερινή λιακάδα, συνδυάζοντας τα ψώνια τους με βόλτα στην παραλία.