Ο σκύλος... ήρωας του 2015! (pics)

Gazzetta team
Ο σκύλος... ήρωας του 2015! (pics)
O Ziggy είναι ο σκύλος που κατάφερε να επιζήσει από βέλος στο κεφάλι και πήρε το βραβείο του επιζήσαντα ζώου για το 2015.

Μια ιστορία που συγκλόνισε είναι αυτή του Ziggy. Πρόκειται για τον σκύλο, ο οποίος τον Οκτώβριο βρέθηκε με ένα βέλος στο κεφάλι, με περαστικές να τον βρίσκουν και να τον πηγαίνουν αμέσως σε κτηνίατρο.

Αυτός, διαπίστωσε πως: «Παρά το γεγονός ότι το βέλος διαπέρασε το κρανίο του Ziggy, με έναν απίστευτο τρόπο δεν πείραξε τον εγκέφαλο, ούτε κάποιο νεύρο που να επηρεάσει την όραση ή την ακοή του. Όταν το διαπίστωσα δεν μπορούσα να το πιστέψω», με την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε να είναι άκρως επιτυχημένη.

Έτσι, τον Δεκέμβριο ο Ziggy πήρε το βραβείο PDSA Pet Survivor 2015 με τον γιατρό να δηλώνει για την αποθεραπεία του: «Ο χρόνος αποθεραπείας του Ziggy ήταν κάτι το εκπληκτικό. Δύο εβδομάδες μετά από την επέμβαση ήταν δύσκολο να διακρίνεις ότι κάτι είχε συμβεί σε εκείνον».

Από την πλευρά του, ο νέος ιδιοκτήτης του σκύλου... ήρωα, δήλωσε για εκείνον: «Είναι ένας υπέροχος σκύλος και παρά τα όσα έχει περάσει είναι ακόμα απίστευτα στοργικός. Είμαστε ευτυχισμένοι που κέρδισε τη δημόσια ψηφοφορία και πήρε το βραβείο PDSA Pet Survivor 2015. Ανήκει στην εκπληκτική του θέληση για επιβίωση που έδειξε»!

Ziggy with his award.

Ziggy with his new owner Dominic O'Hare and PDSA vet Vicki Larkham-Jones.