Τσίπρας: Ανόητοι όσοι θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά

Gazzetta team
Τσίπρας: Ανόητοι όσοι θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά
Άρθρο – παρέμβαση του πρωθυπουργού

Τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης θέτει σε άρθρο του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στέλνει μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας. Χαρακτηρίζει «ανόητους» όσους θεωρούν ότι είναι εχθρός της Ευρώπης η Αριστερά που μάχεται ενάντια στη λιτότητα, ενώ επισημαίνει πως ούτε «η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική».

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τσίπρας αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων:

«Ο συνδυασμός της λιτότητας και της ξενοφοβίας, ενισχυμένης μάλιστα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δημιουργεί το περιβάλλον για την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Και εδώ φαίνεται πόσο ανόητοι είναι όλοι αυτοί που ακόμα και σήμερα επιμένουν να θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά, που μάχεται ενάντια στη λιτότητα, και όχι την Ακροδεξιά, που μάχεται ενάντια στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο πρωθυπουργός περιγράφει το πλαίσιο μέσα στο οποίο, όπως αναφέρει, «μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί μία αριστερή στρατηγική, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες». «Οι συνθήκες», επισημαίνει, «είναι φυσικά δύσκολες».

«Είναι φυσικά πιο απλό και βολικό να καταγγέλλεις εκ του ασφαλούς την κυβερνητική πολιτική», τονίζει. Και συμπληρώνει:

«Αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

«Τον δρόμο θα τον ανοίξουμε εμείς. Θα το κάνουμε σε συμμαχία με τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και με τις προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης. Το μέλλον δεν θα έρθει από μόνο του, αν εμείς δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Πηγή newsbeast.gr