Οι Χρυσές Σφαίρες «σημαδεύουν» Οσκαρ

Gazzetta team
Οι Χρυσές Σφαίρες «σημαδεύουν» Οσκαρ
Στην ατμόσφαιρα του πλανήτη των Οσκαρ μάς ξανάφεραν από χθες οι Χρυσές Σφαίρες, που κατά παράδοση θεωρούνται δορυφόροι των διάσημων βραβείων. Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, που θα απονεμηθούν στις 10/1, αρχίζει και ο πυρετός των Οσκαρ.


Ο χθεσινός μακρύς κατάλογος των υποψηφίων είναι το πρώτο μοίρασμα της χολιγουντιανής τράπουλας. Το «Carol» του Τοντ Χέινς, το «The Revenant» του Αλεχάντρο Ινιαρίτου (η πολυαναμενόμενη περιπέτεια της χρονιάς), το «Steve Jobs» (η ανορθόδοξη βιογραφία του ιδρυτή της Apple από τον πάντα απρόβλεπτο Ντάνι Μπόιλ) και το «Spotlight» του Τομ Μακ Κάρθι (το αουτσάιντερ της χρονιάς, που ίσως κάνει τη μεγάλη έκπληξη, βασίζεται σε ένα αληθινό σκάνδαλο παιδεραστίας με πρωταγωνιστές καθολικούς ιερείς) ξεχωρίζουν. Η πεντάδα του καλύτερου δράματος συμπληρώνεται από το πρόσφατο «Mad Μax» του Τζορτζ Μίλερ και το «Room» του Λένι Εϊμπραχαμσον.

Για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία κωμωδίας ή μιούζικαλ ελπίζουν το «Joy» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ (πολυαναμενόμενο και αυτό), η «Διάσωση» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το «Trainwreck» του Τζαντ Απατοου, το «Spy» του Πολ Φιγκ και το «Τhe Big Short» του Ανταμ Μακ Κέι.

Στους ηθοποιούς φαβορί θεωρούνται η Κέιτ Μπλάνσετ και η Ρούνι Μάρα (συνυποψήφιες για το «Carol»), ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (αν δεν πάρει τη Σφαίρα και το Οσκαρ για το «The Revenant», θα ’ναι ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς) και ο Μάικλ Φασμπέντερ («Steve Jobs»). Διά των Χρυσών Σφαιρών αναβαθμίζονται κινηματογραφικά η stand up κωμικός Εϊμι Σουίμερ («Trainwreck») και ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού «Breaking Bad», Μπράιαν Κράνστον («Trumbo»).

Πηγή: kathimerini.gr