Κομισιόν: Η λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα

Gazzetta team
Κομισιόν: Η λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα
Έγκριση των προαπαιτούμενων έως και τις 11 Δεκεμβρίου από το Euro Working Group, ούτως ώστε «όλα να κυλήσουν ομαλά και να υπάρξει εκταμίευση» της δόσης του ενός δισ. ευρώ έως και τις 18 Δεκεμβρίου, απαιτεί η Κομισιόν.

Η Επιτροπή φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα την ακριβή λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Δημοσιονομικά

1) Το σχεδιασμό της ανεξαρτητοποίησης της ΓΓΔΕ: Μετά την παρουσίασή του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να προτείνουν στους Θεσμούς προκειμένου να τεθούν σε διαπραγμάτευση τους βασικούς πυλώνες για τον σχεδιασμό της ανεξάρτητης ΓΓΔΕ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υιοθέτηση της αντίστοιχης νομοθεσίας πριν από την πρώτη αξιολόγηση.

2) Την υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων: Οι ελληνικές αρχές θα λάβουν μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν τις φορολογικές εισπράξεις: α. Εφαρμογή μέτρων, συμπεριλαμβανομένων νόμων εάν κριθεί απαραίτητο, για διασταύρωση ελέγχων στις δεξαμενές καυσίμων (σταθερές ή κινούμενες) ούτως ώστε να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, β. Δημιουργία επιτροπής προμηθειών, η οποία θα προωθήσει την απόκτηση λογισμικού για ανάλυση πληροφοριών για τον ΦΠΑ μέσω δικτύου ώστε να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη (carrousel).

3) Τις αποφάσεις για την εφαρμογή του claw back στα νοσοκομεία: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε: α. Έκδοση της υπουργικής απόφασης για εφαρμογή του claw back στα νοσοκομεία και β. Έκδοση υπουργικής απόφασης για μείωση των τιμών των διαγνώσεων από ιδιώτες.

Μεταρρυθμίσεις

4) Την ενεργοποίηση της ομάδας επιλογής στελεχών από το ΤΧΣ
5) Την νομοθεσία για την φερεγγυότητα των νοικοκυριών
6) Την στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια

Δομικές μεταρρυθμίσεις

7) Υιοθέτηση 10 μέτρων από το toolkit II του ΟΟΣΑ
8) Αποφάσεις για κλειστά επαγγέλματα
9) Ρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία
10) Χωροταξικός σχεδιασμός και δασική νομοθεσία
11) Ενέργεια (ΑΔΜΗΕ)
12) Ιδιωτικοποιήσεις. Σχέδιο για το νέο Ταμείο

Δημόσια διοίκηση

13) Μισθολόγιο στο Δημόσιο

Πηγή: newmoney.gr