ΝΔ: «Στον αέρα» παραμένει η ημερομηνία των εκλογών

Gazzetta team
ΝΔ: «Στον αέρα» παραμένει η ημερομηνία των εκλογών
Χωρίς αποφάσεις η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ - Νέα συνεδρίαση την Τρίτη για την εταιρεία και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών - «Τρέχουν» για την ημερομηνία της 13ης Δεκεμβρίου, είναι άγνωστο όμως αν προλαβαίνουν - «Πολεμική» αλληλογραφία Μεϊμαράκη με Παπαμιμίκο - Αποχώρησε ο εκπρόσωπος του τέως προέδρου της ΝΔ από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.


Στον «αέρα» παραμένουν ακόμα οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, καθώς στη Συγγρού εξακολουθούν να αναζητούν την κατάλληλη εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου, αν και θεωρητικά παραμένει στόχος η 13η Δεκεμβρίου.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο εκδηλώνονται αμφιβολίες για το αν θα είναι όλα έτοιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και, ως εκ τούτου, πληθαίνουν οι φωνές που τονίζουν πως πρωτίστως πρέπει να βρεθεί μία αξιόπιστη εταιρεία και δευτερευόντως να οριστεί η ημερομηνία, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι, εκείνοι που θέτουν πλέον ανοιχτά το ζήτημα διεξαγωγής των εκλογών τον Ιανουάριο του 2016, ωστόσο αυτό ακριβώς το σενάριο διχάζει την παράταξη και τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε περί τις 22:00 το βράδυ, χωρίς αποφάσεις. Το βράδυ της Τρίτης θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εταιρεία και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone παραμένει η επικρατέστερη, ωστόσο έχει ζητήσει κάποια στοιχεία από τη Συγγρού, τα οποία η ΝΔ δεσμεύτηκε να τα παραδώσει την Τρίτη.

Στη συνέχεια, η Vodafone και η ΚΕΦΕ θα αποφασίσουν αν είναι εφικτό τεχνικά να διεξαχθούν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου και τότε στη συνέχεια θα κατατεθεί οικονομική προσφορά. Αν τελικά δεν ευοδωθεί η συνεργασία θα πάνε στη δεύτερη εναλλακτική, που είναι η διαδικασία να γίνει μέσω call center.

«Πόλεμος» Μεϊμαράκη με Παπαμιμίκο

Παράλληλα, «πολεμικό» είναι το κλίμα ανάμεσα στον κ. Ευάγγελο Μειμαράκη και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Δείγμα της έντασης ήταν η αποχώρηση, από τη συνεδρίαση της επιτροπής, του εκπροσώπου του κ. Μεϊμαράκη, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Μέλη της ΚΕΦΕ, πάντως, εξέφραζαν την έκπληξή τους για την αποχώρηση Αμπατζόγλου, λέγοντας ότι τους είπε ότι... είχε δουλειά (!) και όχι λόγω Παπαμιμίκου.

Από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη προειδοποιούν ότι δεν θα σταματήσουν να πιέζουν να προσέλθει στην ΚΕΦΕ ο κ. Παπαμιμίκος, καθώς, όπως τονίζουν, δεν καλύπτονται από την απάντηση για τη νομική υπηρεσία του κόμματος.

Νωρίτερα, με επιστολή του κ. Αμπατζόγλου στον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ, η πλευρά Μεϊμαράκη επέμεινε να ζητά εξηγήσεις και θέτει δύο ζητήματα.

Το πρώτο είναι ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions. Τονίζει ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. «Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ζητά να απαντηθεί σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ, στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει, βάσει του καταστατικού, και ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από τη μόνιμη απουσία του.

Αναλυτικά, η επιστολή, η οποία εστάλη λίγη ώρα πριν από την καθοριστική συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που αναμένεται να επιλέξει την εταιρεία που θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία -επιλογή που θα κρίνει αν θα γίνει κατορθωτό να στηθούν οι κάλπες τη μεθεπόμενη Κυριακή, τις 13 Δεκεμβρίου- έχει ως εξής:

Επιστολή κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο

Προς: κον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.

Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Απάντηση Παπαμιμίκου

Άμεση ήταν αντίδραση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, στον εκπρόσωπο του κ. Μειμαράκη, Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Απαντώντας με αιχμές, ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ότι αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Έλαβα σήμερα 30/11/2015, την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή, επιστολή σας, την οποία φροντίσατε, πριν μου τη στείλετε, να τη δώσετε στη δημοσιότητα, με την οποίαν θέτετε δύο ζητήματα:

Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δευτέρου ζητήματος, ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος.

Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και την ιστορία μας.

Άδωνις: Πάση θυσία στις 13 Δεκεμβρίου οι εκλογές

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να γίνουν «πάση θυσία» στις 13 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Πάτρα, όπου βρέθηκε προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πιστεύει ότι, εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές της ΝΔ, προσθέτοντας ταυτόχρονα: «Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν, γιατί δεν εξαρτάται από μένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από μένα, θα είχαν ήδη γίνει».

«Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία, να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου» διευκρίνισε.

Πηγή: protothema.gr