Βαριές «καμπάνες» για το σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου

Gazzetta team
Βαριές «καμπάνες» για το σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου
Ποινές σε 21 και 15 χρόνια επιβλήθηκαν στους δύο βασικούς κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου

Ποινές σε 21 και 15 χρόνια επιβλήθηκαν στους δύο βασικούς κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου Μυκόνου, οι οποίοι κατηγορούνταν για υπεξαίρεση 1,7 εκατ. ευρώ, που αποδεδειγμένα είχαν περάσει από τα χέρια τους ενώ λείπουν από τα Ταμεία του δήμου.

Η δίκη έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Ερμούπολη, έπειτα από τρεις αναβολές, ενώ το σκάνδαλο είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα πριν από έξι χρόνια. Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους δεν διαφώνησαν ιδιαίτερα την έδρα του δικαστηρίου, κάτι που όπως φαίνεται επιβάρυνε τη θέση τους.

Συγκεκριμένα, ένοχοι με ελαφρυντικά κρίθηκαν τελικά σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δύο από τους υπαλλήλους, ο Αντώνης Ρουσάκης με ποινή 21 χρόνια και 6 μήνες και ο Αντώνης Αρτέμης με ποινή 15 χρόνια και 6 μήνες και οι δύο χωρίς αναστολή.

Οι δύο υπάλληλοι οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ οι αιρετοί κρίθηκαν αθώοι.

Από εδώ και πέρα ο Δήμος θα διαγράψει τις οφειλές που έχουν καταλογιστεί στους δύο υπαλλήλους, συνολικής αξίας 1.734.000 ευρώ, ενώ με την απόφαση του δικαστηρίου να διεκδικήσει την είσπραξή τους από τους καταδικασθέντες, συντάσσοντας νέο βεβαιωτικό κατάλογο στο όνομά τους.

Πηγή protothema.gr