Περί debate η διαμάχη στη Νέα Δημοκρατία
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει ήδη, από την αρχή, ως μείζον αίτημα τη διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων ενώ χθες ο κ. Άδ. Γεωργιάδης, μέσω επιστολής προς τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδ. Παπαμιμίκο, ζήτησε να υπάρξει θεσμική απάντηση στο αίτημά του για διάλογο. «Είναι παντελώς απαράδεκτο να φτάσουμε στην 22α Νοεμβρίου χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε οι τέσσερις συνυποψήφιοι σε οποιουδήποτε είδους ακροατήριο (Εθνική συνδιάσκεψη, κοινοβουλευτική ομάδα, τηλεοπτικό debate κλπ) για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας και το όραμά μας για τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος της διαδικασίας να μας δει ο κόσμος και τους τέσσερις και να μας συγκρίνει, και όχι ο καθένας να υπηρετεί προσωπικές στρατηγικές».
Ωστόσο, χθες από τη Σπάρτη ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε εντελώς απρόθυμος να συμμετάσχει σε μία τέτοιου είδους διαδικασία καθώς, όπως εκτίμησε, «θα βλάψει τη ΝΔ». «Μπορεί να παρασυρθούμε από τις ερωτήσεις που μπορεί να γίνουν και να έχουμε απαντήσεις που θα πληγώσουν τον νεοδημοκράτη, τούτη την ώρα. Γι' αυτό, εγώ λέω ότι να πάνε οι νεοδημοκράτες να ψηφίσουν και να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Μας ξέρετε. Μας ξέρετε πολλά χρόνια. Ξέρετε ποιοι μπορούμε να δώσουμε μάχη. Ξέρετε ποιοι μπορούν να συνθέσουν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η απάντηση δόθηκε λίγο αργότερα από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη: «Είμαι υπέρ του δημόσιου διαλόγου, δεν καταλαβαίνω όσους μιλούν για δημιουργία εσωστρέφειας. Η δημόσια συζήτηση συναγωνιστών δεν απειλεί την ενότητα, την ενότητα την απειλεί η παραπολιτική...».
Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη κάνουν λόγο για δύο υποψηφίους που θέλουν το διάλογο, σε αυτούς υπολογίζουν τους κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, και δύο που δεν τον επιθυμούν εντάσσοντας σε αυτούς, πλην του κ. Μεϊμαράκη, και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα. Η αλήθεια είναι ότι ο 37χρονος Περιφερειάρχης ναι μεν δεν ζητά τη διεξαγωγή διαλόγου, ωστόσο επισήμως έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει σε κάποιο debate υπό την προϋπόθεση ότι θα μετέχουν όλοι οι συνυποψήφιοι, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο το γάντι στην πλευρά Μεϊμαράκη.
Όλα αυτά, στη σκιά των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιούνται και αποτυπώνουν, συχνά, αντικρουόμενα στοιχεία για τη δυναμική των υποψηφίων. Αν και όλες φέρουν τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται, τα δεδομένα ως προς τη δεύτερη θέση είναι συγκεχυμένα με τους κ. Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη να διαγκωνίζονται.. Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της e-voice, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 39,2% των ερωτηθέντων, ο κ. Απ. Τζιτζικώστας από το 32,8% και ακολουθούν οι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% και Άδωνις Γεωργιάδης με 7,9%,
Πηγή: kathimerini.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Μαρία Καρυστιανού: Πριν το καλοκαίρι η ανακοίνωση του κόμματος - «Μας ζορίζει η ονομασία»
- Ο Κ. Μητσοτάκης δοκίμασε ντολμαδάκια πάνω στα σύνορα: Τον φίλεψε στην καλύβα της η «Κυρά του Δέλτα»
- Νέο «ροντέο» στην Βουλή για την ασυλία Μαρκόπουλου: «Δείχνετε εργαζόμενους σαν καταδότης», φώναζε η Κωνσταντοπούλου
