Μεϊμαράκης: Έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας

Gazzetta team
Μεϊμαράκης: Έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας
Ο κ. Μεϊμαράκης κατά την έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για «πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο» και η οποία αποκαλύφθηκε και επικαλέστηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Πριν από οκτώ διαβάζατε άλλες προγραμματικές δηλώσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατά την έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για «πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο» και η οποία αποκαλύφθηκε και επικαλέστηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επενδύει στον καιροσκοπισμό, ενώ χαρακτήρισε «παρωδία» το δημοψήφισμα και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για το κλείσιμο των τραπεζών.

«Γίνατε μνημονικότερος των τροϊκανών. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα όπως έχετε πει», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η κυβέρνηση ζωντάνεψε τον εφιάλτη του Grexit ενώ προειδοποίησε ότι έρχεται βαρύς χειμώνας. «Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, αυξήθηκε στο 23% το ΦΠΑ, αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά, ο φόρος για τα ενοίκια και αναστέλλεται προσωρινά η αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Η αναστολή δεν είναι λύση. Δεσμευτείτε εδώ και τώρα ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μείμαράκης κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τους ανέργους, τις γυναίκες, τους αγρότες. «Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που ευνοούν την ανάπτυξη, αλλά δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα, νέες περικοπές» σχολίασε εν συνεχεία.

Επιπλέον, δήλωσε πως «είμαστε απέναντι σε συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής του Ιανουαρίου». «Η Ν.Δ. θα σταθεί με συνέπεια και ευθύνη στις ανάγκες της χώρας. Το αποδείξαμε υπεύθυνα. Σύσσωμη η Κ.Ο. σας έδωσε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης και όχι για να υπογράψετε ό,τι να ναι. Τα μέτρα είναι δικά σας. Αν είχατε αποδεχτεί από Γενάρη το mail τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης ξαναγίνατε κομματάρχης και γυρίσατε για να κάνετε εκλογές», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως εξήγησε, με τη συμφωνία το κούρεμα του χρέους αποκλείεται ρητά ενώ στάθηκε στην ανάγκη να ανοίξει το πακέτο Γιούνκερ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τα «αντιφατικά μηνύματα», όπως είπε, στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να καταλάβει ότι η συμφωνία του Ιουλίου δεν έφερε τίποτα παραπάνω», αλλά και «να μην ξεχνά ότι με δική του συμφωνία το κούρεμα δεν μπορεί να συζητηθεί».

«Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι συγκρούστηκε για να στηρίξει την αγροτική παραγωγή. Η μόνη σας επιτυχία είναι ότι χάσατε τεράστιους πόρους, τώρα προχωράτε στην υπερφορολόγηση χωρίς την ψήφο της Ν.Δ.» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: naftemporiki.gr