Περισσότερο σκοτώθηκαν από selfies παρά από τους καρχαρίες

Gazzetta team
Περισσότερο σκοτώθηκαν από selfies παρά από τους καρχαρίες
Μπορεί ο καρχαρίας να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ανθρώπινου είδους, όμως μία νέα συνήθεια του ύστερου homo sapiens φαίνεται να εξελίσσεται σε μεγαλύτερη μάστιγα

Μια μόδα που αναπτύχθηκε τα τελευταία δυο-τρία χρόνια, φαίνεται να αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνη απ' ότι φαίνεται αρχικά. Σύμφωνα με στατιστικές που δημοσιεύτηκαν, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος στην προσπάθειά τους να κάνουν το τέλειο και πιο εντυπωσιακό selfie την ίδια ώρα που οι θάνατοι από καρχαρίες ήταν μόλις 8.

Και όλα αυτά με βάση τα γνωστά περιστατικά, γιατί πολλά από τα δυστυχήματα που έχουν γίνει στον κόσμο και οφείλονται στα ρίσκα που παίρνει κανείς για να κάνει το πιο ακραίο selfie είναι σίγουρο ότι δεν καταχωρούνται σ' αυτή την κατηγορία.

Οι περισσότεροι θάνατοι από selfies προέρχονται από πτώση ή από χτύπημα σε κινούμενο αυτοκίνητο. Οι ειδικοί μάλιστα πιστεύουν ότι η άνοδος των θανάτων από την μόδα της... αυτοφωτογράφισης (για να θυμηθούμε λίγο και τα ελληνικά...) οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς πλέον στο να φθάσουν σε ακραίες συνθήκες και να μην ασχολούνται με την ασφάλειά τους έτσι ώστε να βγάλουν ένα selfie που θα συζητηθεί και θα πάρει πολλά likes στα social media.

H νέα αυτή συνήθεια έχει επηρρεάσει πολλές δραστηριότητες των ανθρώπων, καθώς έχει αναγκάσει αρκετούς σε όλον τον κόσμο να απαγορεύσουν την λήψη selfies σε χώρους επικίνδυνους.

Για παράδειγμα στην Αμερική, στα εθνικά πάρκα, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να απαγορεύσουν την χρήση selfies sticks για να εμποδίσουν τους επισκέπτες να τραβούν φωτογραφίες με... αρκούδες.

Ενώ οι ποδηλάτες του Γύρου της Γαλλίας έκαναν φέτος έντονα παράπονα για το φαινόμενο, καθώς τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουν τα selfie sticks και να αφοσιωθούν στον αγώνα.

Το τελευταίο από τα 12 φετινά θύματα, ήταν ένας 66χρονος Γιαπωνέζος, ο οποίος έπεσε μερικά σκαλιά στην προσπάθειά του να βγάλει μία selfie και στην εξέλιξη του συμβάντος έπαθε καρδιακή προσβολή.

Ανάμεσα στους νεκρούς της χρονιάς είναι ένας Αυστραλός που έπεσε σε έναν γκρεμό 200 μέτρων στη Νορβηγία, αλλά και ένας ακόμα ο οποίος χτυπήθηκε από ταύρο σε ένα κυνηγητό σε μία πόλη της Ισπανίας.

Όπως όλα δείχνουν, με την έξαρση που έχει πάρει το φαινόμενο των selfies και την ακόρεστη όρεξη των χρηστών των social media για το νέο και πιο ακραίο φωτογραφικό επίτευγμα, η όρεξη των καρχαριών ίσως αποδειχθεί μια άκακη ιστορία για τα παραμύθια...

Πηγή: protothema.gr