Εδώ θα βοηθήσετε τους πρόσφυγες!

Gazzetta team
Εδώ θα βοηθήσετε τους πρόσφυγες!
Η αθρόα έλευση προσφύγων τις τελευταίες εβδομάδες έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανάγκες στις δομές αλληλεγγύης ανά την Ελλάδα. Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε και δεν γνωρίζετε που και πως, παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Προσφέρουν ιατρική φροντίδα και διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που φτάνουν στα Δωδεκάνησα και τη Λέσβο ή συγκεντρώνονται στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Λειτουργούν τρία πλοία που διενεργούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο. Μέσα στους 4 πρώτους μήνες έχουν διασωθεί από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι. Ενημερωθείτε για τη δράση τους εδώ (www.msf.gr) και κάντε τη δωρεά σας εδώ (http://www.msf.gr/support/medecins-sans-frontieres )

Αγκαλιά (υποδοχή προσφύγων στη Μυτιλήνη)

Μπορεί ο παπα-Στρατής να έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, όμως η προσπάθεια και το έργο που άφησε πίσω του, είναι ενεργό και αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη Λέσβο.
Αν θέλετε να συμβάλλετε για να μεγαλώσει η Αγκαλιά, ο τραπεζικός της λογαριασμός είναι: Alpha Bank Iban: GR5401405990599002101026620

Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών

Βρίσκεται στην οδό Άργους 145 στον Κολωνό, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6945237837, 6974486368. Φροντίζει για την δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε εργαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Εκτός από τα μαθήματα λειτουργεί ομάδα νομικής υποστήριξης προσφήγων και μεταναστών. Παράλληλα, θα δέχεται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες την Κυριακή 6 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 11πμ έως τις 5μμ.

Πληροφορίες: www.ksm.gr/

Στέκι Μεταναστών

Βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια και αποτέλεσε σημαντικό φορέα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως. Συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα και μπορείτε να τους βρείτε στη διεύθυνση Τσαμαδού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα
Πληροφορίες
Τηλ: 210 3813928
[email protected]

Ερυθρός Σταυρός

Από την ίδρυση του στις 10 Ιουνίου 1877 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή όπου υπάρχει.

Πληροφορίες στην σελίδα

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
Στην ιστοσελίδα Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις ανάγκες των προσφύγων σε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες στη χώρα μας.

Help For Refugees In Molyvos
Διεθνής διαδικτυακή καμπάνια στο Facebook που συγκεντρώνει πόρους και είδη ανάγκης. Επισκεφθείτε τη σελίδα τους.

Γιατροί του Κόσμου
Αυτή τη στιγμή βοηθούν στη Χίο, στα κέντρα κράτησης μεταναστών και αλλού. Ενημερωθείτε για τις δράσεις τους και πώς μπορείτε να βοηθήσετε ή κάντε μία δωρεά

Crowdfunding Lesvos Refugees
Παγκόσμια προσπάθεια για να συγκεντρωθούν 1.000 αγγλικές λίρες για είδη πρώτης ανάγκης στη Λέσβο. Αυτή τη στιγμή έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν 10.000 λίρες. Επισκεφθείτε τη σελίδα τους.

Hot Meals & Basic Supplies for Unsheltered Refugees in Thessaloniki

Μία ακόμα διεθνής καμπάνια για τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες

Αλληλεγγύη για όλους - Solidarity for All

Η «αλληλεγγύη για όλους» είναι μία ανοιχτή συλλογικότητα σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο αλληλεγγύη – αντίσταση – αυτοοργάνωση, δεν επιδιώκει ούτε να εκφράσει ούτε να εκπροσωπήσει τον πολύμορφο κόσμο, τις δομές και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά να αποτελέσει έναν πανελλαδικό κόμβο διευκόλυνσης της συνάντησης τους.

Τα γραφεία είναι στην Ακαδημίας 74, Αθήνα (7ο όροφο). Πληροφορίες στην σελίδα τους.


Ομάδα Εθελοντών NoBorders
NoBorders community
Πληροφορίες Εδώ


Piraeus - Πειραιάς
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
Open school for immigrants

Πληροφορίες Εδώ
https://www.facebook.com/groups/52023118964

Aλληλεγγύη Κως
Οι πολίτες του νησιού που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Μπορείτε να τους βοηθήσετε παρακολουθώντας την λίστα με όσα χρειάζονται και πηγαίνοντας τους πράγματα.
Πληροφορίες

Oloi mazi - Χωριό του Όλοι Μαζί

Πληροφορίες στην Εδώ

Kalymnos - Κάλυμνος
Immigrant and Refugee Support Group in Kalymnos

Πληροφορίες στην Εδώ


Leros - Λέρος
Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου - Leros Solidarity Network

Πληροφορίες Εδώ


Ειδομένη Πρόσφυγες - Eidomeni Coordinating Refugees Help
Πληροφορίες Εδώ


Εθελοντές Κιλκίς Σύριοι Πρόσφυγες

Πληροφορίες Εδώ


Thessaloniki - Θεσσαλονίκη
Refugee Solidarity Movement Thessaloniki
Πληροφορίες Εδώ

Crete, Chania - Κρήτη, Χανιά
Κοινωνικό Στέκι * Στέκι Μεταναστών Χανίων
Steki metanaston Chanion
Πληροφορίες στο Facebook Εδώ, η επίσημη ιστοσελίδα είναι Εδώ.