Τη Δευτέρα τελικά η συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Gazzetta team
Τη Δευτέρα τελικά η συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Ενώ αρχικά είχε αποφασίσει να «αποδράσει» - Οι περυσινές εξαγγελίες από τη συμπρωτεύουσα «εφιάλτης» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Υπεραμύνεται του 3ου μνημονίου στις ομιλίες του αλλά δηλώνει πως θα ήταν καλύτερα να μην εφαρμοστεί

Τη Δευτέρα το μεσημέρι τελικά θα δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, αν και ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγή της.

Παρά ταύτα, φαίνεται ότι οι συνεργάτες του και το επικοινωνιακό επιτελείο έκριναν σκόπιμο τελικά ο κ. Τσίπρας να την πραγματοποιήσει, καθώς υπήρχε κίνδυνος να γυρνούσε μπουμερανγκ η κριτική που ίδιος έκανε πέρσι στον Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ομιλία θα διεξαγόταν κανονικά, σχολιάζοντας τα περί κρυφτού από το πρώην πρωθυπουργού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύφτηκε ποτέ σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, που έκανε τα πάντα για να κρυφτεί στην προηγούμενη ΔΕΘ”.

Το ενδιαφέρον φυσικά θα εστιαστεί στο περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τη μη εφαρμογή του πολλά υποσχόμενου προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε εξαγγείλει πέρσι από το βήμα της ίδιας έκθεσης, έχοντας όμως το ρόλο του επίδοξου πρωθυπουργού και τον αέρα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει βέβαια σχετικά ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει εφαρμοστεί σε ποσοστό πάνω από το 50%». Έχει σημειώσει δε ότι στους επτά μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε «τα βασικά ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης» και μέσα από το νόμο για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές «διευκόλυνε πολλούς ανθρώπους να αποκτήσουν φορολογική ενημερότητα».

Μέχρι στιγμής πάντως στις ομιλίες του εμφανίζεται υπέρ του Μνημονίου. Στην ομιλία του στη Λιβαδειά την Παρασκευή, ο απελθών πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων:«Στις 25 Γενάρη ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία. Δεν θα τους αφήσουμε στη μέση. Κάποιοι θέλουν να γίνει η αριστερά μικρή παρένθεση στο καθεστώς που στήσανε εδώ και 40 χρόνια. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Tα σχέδιά τους θα βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας ο ελληνικός λαός στις 20 του Σεπτέμβρη». «Εμείς δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε» είπε ακόμη, επιχειρώντας να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνησή του -δηλαδή του τρίτου Μνημονίου, για το οποίο ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήταν καλύτερο να μην εφαρμοστεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη τη Κυριακή για την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης και συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO A.E. και το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΘ. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στον εκθεσιακό χώρο και στα περίπτερα της Έκθεσης, ενώ στη μία το μεσημέρι θα μεταβεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Στις 2 θα επισκεφθεί το 1ο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στην Τεχνόπολη.

Πηγή protothema.gr