«Συναγερμός» στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω δημοσκοπήσεων

Gazzetta team
«Συναγερμός» στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω δημοσκοπήσεων
Στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει... συναγερμός μετά τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων -τα οποία δείχνουν «μάχης στήθος με στήθος» με τη Νέα Δημοκρατία- και μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι γι'αυτούς.
Οι επιτελείς του κόμματος προβληματίζονται έντονα. Έτσι, μαζί με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία και μελετούν, στις κλειστές συσκέψεις σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr έχουν αρχίσει να πέφτουν εναλλακτικές προτάσεις και γίνονται δεύτερες σκέψεις για το προεκλογικό αφήγημα, ενώ όλα αυτά έχουν απώτερο σκοπό να μπορέσει να αντιστραφεί το κλίμα και όσο περνούν οι μέρες η ψαλίδα να ανοίξει υπέρ τους.

Πάντως, ξεκάθαρη στόχευση της Κουμουνδούρου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου πρώτο κόμμα με ισχυρή πλειοψηφία, και σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα, ξορκίζοντας την «αριστερή παρένθεση», τη μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τις δυνάμεις που παραπέμπουν στο παρελθόν.

«Αδυναμία διακυβέρνησης αν δούμε στη Βουλή τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων»

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, μέσα από τη συνέντευξή του στο kontra channel παρότι εξέφρασε επιφυλάξεις για τις μετρήσεις και έκανε λόγω για μια «αποτύπωση της στιγμής», δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι «η αδυναμία διακυβέρνησης θα υπάρχει εάν στην επόμενη Βουλή υπάρχουν ποσοστά όπως αυτά που δείχνουν οι σημερινές δημοσκοπήσεις».

Απεταξάμην τη ΝΔ -Παράθυρο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, η γραμμή της Κουμουνδούρου είναι πως ο πυρήνας της πολιτικής και της ιδεολογίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ διαμέτρου αντίθετος και πως όσοι διακινούν σενάρια συγκυβέρνησης με τη γαλάζια παράταξη εκφράζουν μύχιους πόθους.

Εξ’ αυτού του λόγου, όπως είπε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, επιχειρούν «να βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη γωνία, να ολοκληρώσουν το σχέδιο της παρένθεσης, και βεβαίως αν δεν καταφέρουν να το βάζουν στη γωνία ώστε να μην μπορεί να κυβερνήσει για να κάνει τις μεγάλες τομές».

Αντιθέτως, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στην κυρία Γεννηματά προχώρησε σε ένα ευκρινή διαχωρισμό και της πέταξε το...γάντι λέγοντας ότι: «Επαιρνε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, του κυρίου Σαμαρά ή του κυρίου Μεϊμαράκη. Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν υπάρχει προοπτική δυνατότητας συνεργασίας. Εγώ, λοιπόν, θα χαιρόμουν πάρα πολύ αυτό να αλλάξει. Αλλά αυτό απαιτεί αυτά τα βαρίδια που αναφέρθηκα πριν να απομονωθούν».

Το παζλ των συνεργασιών

Όπως όλα δείχνουν, την επομένη των εκλογών οι δύο «μονομάχοι» και οι δυνάμεις που θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής, θα βρεθούν μπροστά σε ένα δυσεπίλυτο παζλ.

Και αν το σενάριο της μη επίτευξης αυτοδυναμίας επιβεβαιωθεί, τότε οι πιθανές συμμαχίες και η διαδικασία των διερευνητικών εντολών θα αποτελέσουν μονόδρομο.

«Βροχή» οι προεκλογικές ομιλίες Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει απόψε, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, και αύριο Σάββατο θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία της Καισαριανής.

Την Κυριακή επισκέπτεται την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το πρόγραμμά του θα κορυφωθεί με ομιλία στους παραγωγικούς φορείς (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης) και τη Δευτέρα θα παραχωρήσει τελικά συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και τη σκυτάλη στην περιοδεία του θα πάρει η Κοζάνη.