Η ΝΔ επιστρέφει στην ιστορική της βάση με ομιλία Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης

Gazzetta team
Η ΝΔ επιστρέφει στην ιστορική της βάση με ομιλία Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης
Κίνηση συσπείρωσης των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων - Αναστρέψιμο το ελαφρύ δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ λένε στελέχη του κόμματος - Κινητοποίηση και από την ΟΝΝΕΔ.

Μετά από τέσσερα χρόνια η βαριά σιδερένια πόρτα του ιστορικού κτηρίου της Ρηγίλλης άνοιξε και πάλι.

Τα δωμάτια του νεοκλασσικού φωτίστηκαν, ενώ το θρυλικό μπαλκόνι που γνώρισε ημέρες δόξας στολίστηκε με τρεις σημαίες, της Ελλάδος, της ΕΕ και της Νέας Δημοκρατίας.
Εμπρός από το κτήριο έχει στηθεί η εξέδρα από την οποία θα εκφωνήσει το λόγο του ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος. Την ίδια στιγμή τρεις γιγαντοοθόνες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Ρηγίλλης και από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι.

Η ΝΔ στοεχεύει στον κομματικό «πατριωτισμό» των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων με την επιλογή ο ομιλία Μεϊμαράκη να γίνει από την «ιστορική» έδρα της «γαλάζιας» παράταξης στην Ρηγίλλης.

Τα στελέχη και εν γένει ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ κάνουν θέλουν η συγκέντρωση να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης των παλαιών οπαδών της Κεντροδεξιάς, που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από το κόμμα που ψήφιζαν παραδοσιακά οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αλλά και ολοκληρωτικής ανατροπής των πρόσφατων δημοσκοπικών συσχετισμών που έδειξαν ελαφρύ –πλην ανατρέψιμο, όπως πιστεύουν στη Συγγρού- προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη μιλούν ήδη για «κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη Ν.Δ.», καθώς θεωρούν ότι το κόμμα τους θα υποσκελίσει τον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επενδύοντας» στη διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τηρούν χαμηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι στόχος τους είναι «νίκη έστω και με μια ψήφο», καταλογίζοντας αλαζονική και καθεστωτική συμπεριφορά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για αυτοδυναμία και αποκλείει τις συμμαχικές κυβερνήσεις.

Στη Συγγρού έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα… νοσταλγικά ανακλαστικά που μπορεί να λειτουργήσουν με τη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης. Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφέροντας: «Δίνουμε ραντεβού εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18.

Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση - εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της Παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».

Πηγή: protothema.gr