Ο Λαφαζάνης διευρύνει τις συμμαχίες περιμένοντας Ζωή και Γλέζο

Gazzetta team
Ο Λαφαζάνης διευρύνει τις συμμαχίες περιμένοντας Ζωή και Γλέζο
Με τα εως τώρα δεδομένα θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συμπόρευση με την Ζωή Κωνσταντόπουλου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Με δυναμικούς ρυθμούς και συντονισμένες κινήσεις δρομολογεί τα επόμενα βήματα το επιτελείο της «Λαϊκής Ενότητας» αναζητώντας εκείνες τις εκλογικές συμμαχίες που θα δώσουν προωθητική δύναμη για την καλύτερη επίδοση στις επερχόμενες κάλπες.

Με τα εως τώρα δεδομένα θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συμπόρευση με την Ζωή Κωνσταντόπουλου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν σε καλό κλίμα διεξάγονται και οι συζητήσεις με τον κ. Μανώλη Γλέζο και δεν αποκλείουν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς να μην περιοριστεί σε μια δήλωση συμπαράστασης στην «Λαϊκή Ενότητα» αλλά να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, είτε στο επικρατείας, είτε σε κεντρική περιφέρεια της Αθήνας ή στις Κυκλάδες.
Πάντως, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι καθώς σε ορισμένες περιφέρειες όπου η «Λαϊκή Ενότητα» δεν μπορεί να διεκδικήσει περισσότερες της μιας έδρας «στριμώχνονται» δύο εν ενεργεία βουλευτές.

Πρόκειται για νομούς όμως Μεσσηνίας όπου εντοπίζονται οι Θανάσης Πετράκος και Ελένη Ψαρρέα, Κοζάνης όπου εκλέγονται οι Ραχήλ Μακρή και Ευγενία Ουζουνίδου ή Βοιωτίας όπου βρίσκονται οι Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας. Σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθούν λύσεις ανάγκης με την μεταγραφή υποψηφίων σε γειτονικούς νομούς ή στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης έχει αποσπάσει και την στήριξη των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών φορέων και εργατικών σωματείων. Σύμφωνα με ανακοινώσεις με την «Λαϊκή Ενότητα» θα «συμπλεύσουν» τουλάχιστον 16 συνδικαλιστές μεταξύ των οποίων οι Νίκος Φωτόπουλος και Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Παράλληλα, σε «ναυάγιο» φαίνεται πως οδηγείται η απόπειρα κοινής καθόδου με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την ίδια ώρα θετικά αποτιμούν στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» την επιλογή του κ. Λαφαζάνη να επιμείνει στην ανάγκη τήρησης του Συντάγματος παρά το ότι τον οδήγησε σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η κοινωνία όχι μόνο αναγνωρίζει αλλά απαιτεί από το πολιτικό σύστημα τον σεβασμό του Συντάγματος ως μόνο όπλο απέναντι σε απόπειρες κατάλυσης της Δημοκρατίας. Γι αυτό και δεν δίστασαν να καταγγείλουν τον κ. Παυλόπουλο που παρέκαμψε τις συνταγματικές επιταγές, δεν προχώρησε σε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, συμπράττοντας – όπως υποστηρίζουν – στην επιθυμία του κ. Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει κοινή συνάντηση με τους άλλους πολιτικού αρχηγούς.

Πηγή: protothema.gr