Αλαβάνος: Εφιάλτης το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση Τσίπρα

Gazzetta team
Αλαβάνος: Εφιάλτης το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση Τσίπρα
Θα συγκροτήσουν το νέο αντιμνημονιακό μέτωπο- Λαφαζάνης: Στόχος να ανοίξουμε μαζί δρόμους συνεργασίας στο πλαίσιο της Λαϊκής Ενότητας, του μετώπου ενάντια στα μνημόνια.

Την πολιτική τους συμπόρευση αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Σχεδίου Β.

Οι δυο άνδρες που έχουν συμπορευθεί και στο παρελθόν συναντήθηκαν στη Βουλή σήμερα το απόγευμα.

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στόχος είναι να ανοίξουν μαζί δρόμους συνεργασίας στο πλαίσιο της Λαϊκής Ενότητας, του μετώπου που θέλουν να διαμορφωθεί ενάντια στα μνημόνια.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος υπογράμμισε την ανάγκη απελευθέρωσης της χώρας από τους περιορισμούς του ευρώ και τους δανειστές.

"Πιστεύω ειλικρινά ότι μπορούμε να αναζωογονήσουμε την φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας που υπήρχε πριν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να αποδεσμεύσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους περιορισμούς που επιβάλει το ευρώ και οι δανειστές, ότι μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μια κυψέλη απασχόλησης", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος.

Σε αυτό το στόχο, όπως είπε, θα παίξει ρόλο η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ διασαφήνισε ότι θα μεταφέρει στα μέλη του Σχεδίου του Β' τη συμφωνία των δύο ανδρών, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή θα εγκριθεί συντριπτικά.

Η Ελλάδα του Τσίπρα γονάτισε ταπεινωτικά μπροστά στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε», είχε αναφέρει νωρίτερα σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Σχεδίου Β' Αλέκος Αλαβάνος, τείνοντας χείρα συνεργασίας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στην Αριστερή Πλατφόρμα.

«Είναι ένας εφιάλτης το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση Τσίπρα», σημείωσε μιλώντας στον Realfm και συμπλήρωσε: «Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή προς την Αριστερή Πλατφόρμα», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν ακόμα συζητήσεις ανάμεσά τους. «Η δική μας αντίληψη είναι ότι καλό είναι να συναντηθούν δυνάμεις οργανωμένες σε μια συνεργασία, σε μια κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια. Ίσως το να μιλάει κανείς για κόμμα είναι πρόωρο αλλά θα ακούσουμε και άλλες απόψεις, θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι το πιο θετικό».

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στην «εντιμότητα, την ακεραιότητα, τη συνέπεια απέναντι στην εντολή του ελληνικού λαού που έδειξε ηαριστερή πλατφόρμα και άλλοι βουλευτές, σε σχέση με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια τη δικιά τους και του κόμματος στήριξαν και ενώ είχαν βγει με άλλο πρόγραμμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από του Παπανδρέου ή του Σαμαρά».

Πηγή: protothema.gr