Σαπέν κατά Σόιμπλε για τα σχέδιά του περί Grexit

Gazzetta team
Σαπέν κατά Σόιμπλε για τα σχέδιά του περί Grexit
Έκανε λάθος να προτείνει προσωρινή έξοδο από το ευρώ, δηλώνει για τον Γερμανό ομόλογό του ο Γάλλος υπουργός Οικομονικών.

Σκληρή κριτική στο σχέδιο Σόιμπλε για Grexit ασκεί ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, όπου πάντως επισημαίνει πως οι σχέσεις τους δεν έχουν διαταραχθεί.

Ο Σαπέν υποστηρίζει ότι ο Σόιμπλε έκανε λάθος που πρότεινε στην Ελλάδα το "διάλειμμα" από την Ευρωζώνη, την ιδέα δηλαδή που ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε κατά τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου για το ελληνικό ζήτημα.

«Νομίζω ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λάθος και μάλιστα αυτο-συγκρούεται με την δική του θέληση για την Ευρώπη», λέει ο Σαπέν στην συνέντευξη που δημοσιεύεται τη Δευτέρα.

«Αυτή η βούληση, που είναι επίσης και δική μου, περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της Ευρωζώνης», λέει, προσθέτοντας ότι αυτό αποκλείει το γεγονός προσωρινής εξόδου από την ένωση των 19 μελών.

«Αν επιτρέψεις μια προσωρινή αναχώρηση, αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλη χώρα που βρίσκει δυσκολίες, θα θέλει να βγει από την ένωση» προσθέτει.

Ο Σαπέν στην ίδια συνέντευξη δηλώνει ότι θα ήθελε να εργαστεί με τον Σόιμπλε για την ενδυνάμωση της Ένωσης, όμως μια αλλαγή των συνθηκών ώστε να υπάρξει ένας ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών και ένας κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη δεν θα μπορούσε να είναι δυνατή πριν το 2017.

Πηγή: protothema.gr