Λαφαζάνης: Εχουμε δικτατορία του ευρώ

Gazzetta team
Λαφαζάνης: Εχουμε δικτατορία του ευρώ
Λέγοντας ότι δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του ευρώ, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος και από αυτό το βήμα επέμεινε ότι υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Μερικά από τα βασικά σημεία της τοποθέτησης Λαφαζάνη:

Πρέπει από τα πρακτικά να αφαιρεθούν πράγματα, ότι δηλαδή το μυστικό plan b σημαίνει πραξικόπημα και ότι αν ίσχυαν αυτά που λέει κάποιος σύντροφός μας θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο
Κανείς δεν κρατάει κανένα αριστερόμετρο. Δεν υπάρχουν αριστερόμετρα.
Αυτό το κόμμα όλοι το έχουμε πονέσει και το κόμμα αυτό και το προηγούμενο απ' αυτό, δηλ. το ΣΥΝ και τα έχω πονέσει πολύ, παρά το ότι ήμουνα διαφωνών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενότητα για να πάει μπροστά η χώρα, για να πάει μπροστά η Αριστερά, γι αυτό κάποιοι δίνουμε τη μάχη. Για να μη πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό τέλμα.
Θα οδηγηθούμε σε εξευτελισμό αν θεσμοθετήσουμε τη μνημονιακή πολιτική και αν συνομολογήσουμε ένα τρίτο μνημόνιο. Έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό, δεν υπάρχει δημοκρατία.
Στην πραγματικότητα αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμα μας έχουμε δικτατορία του ευρώ. Επικρατεί ο ευρωμονόδρομος, δεν έχουν σημασία τα δημοψηφίσματα και το ερώτημα είναι θα το ανεχτούμε;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει ποτέ, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Βεβαίως η εναλλακτική λύση δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία.
Υπάρχουν 35 δισ. Ευρώ σε χαρτονομίσματα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα. Και ποιος ξέρει πόσα αλλά υπάρχουν σε στρώματα και θυρίδες.

Πηγή: iefimerida.gr