Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις

Gazzetta team
Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις
«Βασική κατεύθυνση είναι μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη», είπε ο πρωθυπουργός - «Δεν έχουμε ελληνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαικό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση κατέθεσε την Τρίτη τις ελληνικές προτάσεις, «όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπιστεί και η ανεργία και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.

«Στόχος μας είναι μια βιώσιμη και δίκαιη συμφωνία με προοπτική την οριστική έξοδο από τη κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την Σύνοδο Κορυφής. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας που βασίζονται σε μια εθνική στρατηγική και η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα», είπε χαρακτηριστικά.

Και μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ματέο Ρέντι, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ Ευρωπαίοι ηγέτες να εμφανίστηκαν ιδιαίτερα σκληροί στις δηλώσεις τους έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής, προειδοποιώντας την Ελλάδα ακόμη και με Grexit, ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

«Ξεκινάμε με γρήγορους ρυθμούς για να καταλήξουμε μέχρι το τέλος της βδομάδας το αργότερο», είπε και πρόσθεσε πως «όπλο» της κυβέρνησης είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Τσίπρα, η διαδικασία που θα ακολουθήσει για την επίτευξη συμφωνίας θα είναι γρήγορη, θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι συνάδελφοι μου, είπε ο πρωθυπουργός, στις τοποθετήσεις τους διαπίστωσαν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό για το οποίο καλούμαστε να βρούμε.
Πηγή: protothema.gr