Ντάισελμπλουμ: Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Gazzetta team
Ντάισελμπλουμ: Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα
«Τα προβλήματα στην Ελλάδα ειναι βαθιά και θα μας απασχολουν για πολύ ακόμη» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ενώ επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε νέες προτάσεις.

«Αύριο το πρωί θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε την επιστολή για ένταξη της Ελλάδας στον ESM. Αυτή θα είναι η αρχή της διαδικασίας» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε τα όσα κυκλοφόρησαν νωρίτερα και ανέφεραν πως η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση χωρίς νέες προτάσεις. «Πιστέψαμε ότι θα είχαμε κάποιες νέες προτάσεις. Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα που μιλάμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.


«Θα πρέπει να υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ έσπευσε να τονίσει πως τα «τα προβληματα στην Ελλάδα είναι βαθιά και θα μας απασχολουν για πολύ ακόμη». «Πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όσον αφορά στην ελληνική πρόταση είπε πως «ίσως να έχουμε τις ελληνικές προτάσεις σήμερα. Δεν τις είχαμε μέχρι τώρα».

Αλεξάντερ Στουμπ: Η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα στον ESM για βοήθεια τις ερχόμενες ώρες

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, δήλωσε πως η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για βοήθεια τις ερχόμενες ώρες. Για να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, απαιτούνται σκληρά μέτρα εκ μέρους της Ελλάδας, συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπουμ είχε δηλώσει: «Μετά το "όχι" του ελληνικού λαού, πρέπει να ακούσουμε την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση της κρίσης», τονίζοντας πως αυτό που περιμένει είναι οι νέες προτάσεις να είναι «αξιόπιστες».

«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ υπογράμμισε πως «ό,τι συμφωνήσουμε με την Ελλάδα πρέπει να είναι αξιόπιστο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το μέλλον της ευρωζώνης».

Εν αναμονή δηλώσεων του Ντάισελμπλουμ