Εισαγγελική παρέμβαση για τα ελληνικά ΜΜΕ

Gazzetta team
Εισαγγελική παρέμβαση για τα ελληνικά ΜΜΕ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες για τον τρόπο που κάλυψαν τα γεγονότα σχετικά με το δημοψήφισμα διάφορα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκινά δικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν από τον τρόπο που τα ΜΜΕ κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας προκύπτουν διάφορα αδικήματα όπως απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα θα μπει και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα εάν έγιναν σε χρόνο, που από τον νόμο απαγορεύεται. Η παραγγελία δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Της Αθήνας, Ηλία Ζαγορέο ο οποίος ανέθεσε την διενέργεια της έρευνας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ.Γκύζη.

Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και σε βάρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου και συγκεκριμένα να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που δεν παρενέβη η Εισαγγελία νωρίτερα ήταν για να μην θεωρηθεί η παρέμβασή της, απόπειρα φίμωσης του Τύπου.

Πηγή: thestival.gr