Σαμαράς: «Παραιτούμαι» (vid)

Gazzetta team
Σαμαράς: «Παραιτούμαι» (vid)
Την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην θέση του μέχρι νεοτέρας.

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Κυριακής, τονίζοντας πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος αναλαμβάνει προσωρινά χρέη προέδρου του κόμματος, για να δρομολογήσει τις διαδικασίες της διαδοχή. Στις δηλώσεις του, έκανε λόγο για πόλεμο εντός και εκτός, ενώ προανήγγειλε μία νέα αρχή για την παράταξη.

«Καταλαβαίνω πως η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θέλει μία νέα αρχή, γι αυτό από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της. Ζήτησα ήδη από τον κ. Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά χρέη προέδρου και να κινήσει διαδικασίες διαδοχής. Ο μεγάλος μας αγώνας θα δικαιωθεί» είπε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Και μέσα και έξω» τόνισε, ενώ υποστήριξε πως «σε πολλά που είπα επαληθεύομαι. Μοναδικός μου οδηγός ήταν η συνείδησή μου και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα».

«Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό. Θα είμαι δίπλα τους και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.