Telegraph: Είναι θέμα ωρών να ξεμείνει μια τράπεζα από ρευστό

Gazzetta team
Telegraph: Είναι θέμα ωρών να ξεμείνει μια τράπεζα από ρευστό
Οι άλλες τρεις τράπεζες θα καταφέρουν να εξακολουθούν να δίνουν χρήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με όσα έγραψε ο γνωστός αρθρογράφος στο Twitter.

Πηγές από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι μία από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι θέμα ωρών να ξεμείνει εντελώς από χρήματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αρθρογράφος της Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard.

Ο ίδιος, όπως έγραψε στο Twitter, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι μία από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχει σχεδόν ξεμείνει από χρήματα. Οπως επισημαίνουν, είναι θέμα ωρών προτού η συγκεκριμένη τράπεζα στερέψει εντελώς, ενώ οι άλλες τρεις τράπεζες θα καταφέρουν να εξακολουθούν να δίνουν χρήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ελληνικές τράπεζες κόβουν «μυστικά» την ημερήσια πρόσβαση στα ΑΤΜ από νωρίς το βράδυ, έτσι ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα την επομένη. Ο ίδιος προσθέτει πως, σε κάθε περίπτωση, τα capital controls θα φέρουν bank run, ενώ με νεότερο τουίτ του επικαλούμενος την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, αναφέρει πως οι τράπεζες θα έχουν ξανά χρήματα λίγο αφού κλείσουν οι κάλπες.

Πηγή: protothema.gr