Δραγασάκης: «Η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό»

Gazzetta team
Δραγασάκης: «Η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό»
O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης απαντά στις αναφορές του δημοσιογράφου Πίτερ Σπίγκελ, ότι σε περίπτωση «ναι» ο Τσίπρας θα παραιτηθεί.

«Η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό και από αύριο το βράδυ με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή. Αυτή ακριβώς την εντολή θα υπηρετήσω και εγώ από την πλευρά μου».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στις αναφορές του δημοσιογράφου των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος σε νέο του άρθρο ανέφερε πως σε περίπτωση «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι πιθανό ο Γιάννης Δραγασάκης να πάρει τη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των FT, o κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι ηχώρα διαθέτει Πρωθυπουργό ο οποίος από το βράδυ της Κυριακής θα έχει ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή την οποία και εκείνος από την πλευρά του θα υπηρετήσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ, σε περίπτωση «ναι», υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο κ. Τσίπρας θα παραιτηθεί.

«Πόσο γρήγορα θα μπορούσε να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση; Αυτό εξαρτάται, τονίζει ο Σπίγκελ, σημειώνοντας πως αν υπάρξει ένας μετριοπαθής συνασπισμός μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θα μπορούσε να ενωθεί με τα τρία κόμματα στο κοινοβούλιο και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει ότι μερικοί έχουν προτείνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, «τον πιο έμπειρο πολιτικό στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ως πιθανό ηγέτη αυτού του μετριοπαθούς συνασπισμού».

Πηγή: protothema.gr