Πρώτο θέμα διεθνώς η Ελλάδα

Gazzetta team
Πρώτο θέμα διεθνώς η Ελλάδα
Τον γύρο του κόσμου, μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων και πρακτορείων, κάνει η αθέτηση πληρωμής της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο​, όπως και η εκπνοή του προγράμματος.

Με έκτακτα δελτία και αναφορές η Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα. Το αμερικανικό CNNμετέτρεψε σε (κακόγουστο) σόου δια χειρός Ρίτσαρντ Κουέστ -ο οποίος βρισκόταν στο Σύνταγμα- την εξέλιξη, βάζοντας, μάλιστα και αντίστροφη μέτρηση στην οθόνη του, πριν εκπνεύσουν πρόγραμμα και προθεσμία στο ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα χάνει την πληρωμή στο ΔΝΤ» τονίζει το πρώτο θέμα του πρακτορείου Reuters. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν προχώρησε στην πληρωμή της δόσης του 1,7 εκατ. δολαρίων (1,5 δισ. ευρώ) και έτσι έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που μπαίνει στης ληξιπρόθεσμες οφειλές του Ταμείου.

«Έκτακτο: Εξέπνευσε το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, η χώρα χάνει την πρόσβαση στη διαθέσιμη χρηματοδότηση» ανέφερε το πρακτορείο Associated Press.

BREAKING: Greece's international bailout formally expires, country loses access to existing financing.

— The Associated Press (@AP) June 30, 2015

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η Ελλάδα χάνει την πληρωμή του 1,7 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ, ακολουθώντας την περιπτωση της Ζιμπάμπουε.

«Τέλειωσε ο χρόνος για τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας» τονίζουν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι η Ευρωζώνη απέρριψε την παράταση, τέλειωσε το πρόγραμμα και το ΔΝΤ έθεσε στις ληξιπρόθεσμες πληρωμές την Αθήνα.

To γερμανικό Spiegel γράφει «Δεν πληρώσατε» κάνοντας αναφορά στην αθέτηση πληρωμής της δόσης της Αθήνας προς το Ταμείο. Στον ιστότοπό του το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι η προθεσμία πέρασε χωρίς αποτέλεσμα τα μεσάνυχτα.

«Ελληνική κρίση χρέους: Χάθηκε η δόση στο ΔΝΤ, ενώ το πρόγραμμα έληξε» είναι ο τίτλος του βρετανικού BBC.

H Wall Street Journal γράφει ότι «η Ελλάδα χρεοκοπεί στο δάνειο του ΔΝΤ παρά τη νέα προσπάθεια για πρόγραμμα διάσωσης».

Η αμερικανική εφημερίδα προσθέτει ότι η χώρα μας έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που αθετεί πληρωμή του δανείου της.

Tο Russia Today υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που χρεοκόπησε ως προς τις διεθνείς υποχρεώεις της.

​​Πηγή: newpost.gr