Σταθάκης: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

Gazzetta team
Σταθάκης: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ
Την επιβεβαίωση πως η Ελλάδα δεν θα προβεί στην στην πληρωμή της δόσης ύψους 1,55 δισ ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Τρίτη, προέβη ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ερωτηθείς από τους Financial times αν αληθεύει ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει, ο κ. Σταθάκης απάντησε σωστά, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του Reuters που επικαλείτο έλληνα αξιωματούχο.

«Παρόλο που, όπως επεσήμανε ο Peter Spiegel τεχνικά αυτό δεν σημαίνει χρεοκοπία, δεδομένου ότι οι κανονισμοί του ΔΝΤ προβλέπουν την καθυστέρηση, η Ελλάδα εντάσσεται αυτόματα σε ένα γκρουπ μη αναπτυσσόμενων χωρών όπως Σομαλία , Κούβα και Ζιμπάμπουε – χώρες που διατηρούν «ληξιπρόθεσμες οφειλές» προς το ΔΝΤ .

Ακόμα κι αν οι οργανισμοί αξιολόγησης έχουν επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Spiegel για μια μη χρεοκοπία και η ΕΚΤ είναι πιθανό να αποφασίσει πως αυτό θα σημαίνει πως η Ελλάδα είναι σε πτώχευση» αναφέρει το δημοσίευμα των FT.

Την ίδια δήλωση έκανε ο κ. Σταθάκης, με φόντο το Σύνταγμα, και σε συνέντευξή του στο CNN, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού κατά την βραδινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Στην ίδια συνέντευξη άλλωστε δήλωσε πως αν η απάντηση του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ η κυβέρνηση «θα σεβαστεί την απόφαση του Ελληνικού λαού».

Financial Times

Πηγή: newsbeast.gr